Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кога се очаква да приключи ремонтът на улица "Девня"?

По думите на изпълнителя строителните дейности трябваше да приключат до 20 февруари

Снимка: Община Варна

Забавя се ремонтът на улица "Девня" във Варна. Строителните дейности, по думите на изпълнителя, трябваше да приключат до 20 февруари, но все още се работи в участъка. Това коментира за Радио Варна кметът на общината Благомир Коцев. Той допълни, че срокът на договора е до месец април. Това са срокове, които не са изгодни за Община Варна, искрено се надявам да успеем в преговорите с фирмите, за да приключат в максимално кратки срокове. В противен случай, каза още Коцев, ще има неустойки.

Още не е завършено северното платно на ул. "Девня", предстои ремонт и на южното, каза още кметът. 

Подробностите чуйте от разговора на Валери Великов с Благомир Коцев, излъчен в предаването "Позиция":БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненският общински съвет заседава на 25 април, обсъждат цените за таксиметров превоз

Десетото си заседание ще проведе от 10 часа на 25 април Варненският общински съвет. Сред решенията, които се очаква да вземат местните парламентаристи, е определянето на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег. По време на заседанието ще бъде обсъдено още предложението за разкриване на..

публикувано на 23.04.24 в 10:59

Във Варна откриха Българо-арменски културно-информационен център

Българо-арменски културно-информационен център беше открит във Варна. Той се намира на ул. "Княз Александър Батенберг" 47.  Той поставя пред себе си задача да поддържа и развива годишен събитиен календар, който отразява дейността, усилията и стремежите на всички организации и обединения, свързани с арменската общност в България.  Българо-арменският..

публикувано на 23.04.24 в 10:06

По Ваш сигнал: Шофьори във Варна паркират на инвалидни места и стоят там с дни, дори седмици

Шофьори със стикери за инвалидност паркират автомобилите си на предназначените за трудноподвижни хора паркоместа и стоят там с дни, дори със седмици. За този проблем алармира в БНР-Радио Варна Тодор Савов, който живее на улица "Русе" 31 във Варна, която се намира в района на Синия пазар. По този начин те заемат местата за паркиране на хора с инвалидност,..

публикувано на 23.04.24 в 10:00

Варненец оглави Института на дипломираните експерт-счетоводители

Институтът на дипломираните експерт-счетоводители в България (ИДЕС) избра нов състав на управленски органи. Илия Илиев е новият председател на професионалната организация на одиторите, избран с гласуване след провелото се Общо събрание през изминалата седмица. Новият Управителен съвет, както и членовете на отделните съвети, поемат управлението на..

публикувано на 23.04.24 в 09:45

В Добрич откриват Мотосезон 2024 на 27 април

Мотористи от Североизточна България ще се съберат в Добрич на 27 април, за да отбележат официалното откриване на Мотосезон 2024. Събитието, организирано от мотоклубовете "Орлите" МСС "Скития Минор" и "Добруджански Братя МСС", обещава да бъде един незабравим старт на новия мото сезон. Откриването ще започне в 14:30 часа в клубната база на МСС "Орлите"...

публикувано на 23.04.24 в 09:22
Меглена Плугчиева

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева, която бе назначена като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, е подала оставка, съобщава БГНЕС, позовавайки се на източници от Министерския съвет. Плугчиева изпълняваше ролята на външнополитически съветник на служебния министър-председател, който в понеделник стана и министър на външните работи. В последните дни Плугчиева и..

публикувано на 23.04.24 в 08:56

Започва подаването на заявленията за гласуване в чужбина

От днес, 23 април, до 14 май на интернет страницата на Централната избирателна комисия може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната.  Българските граждани могат да направят това от 12 часа (българско време) днес до 24 часа (българско време) на 14 май.  ЦИК обявява местата за гласуване в чужбина

публикувано на 23.04.24 в 08:38