Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесията на ОбС за бюджета на Варна е отложена

Късно снощи от пресцентъра на Общинския съвет във Варна, съобщиха че насроченото за днес заседание се отменя.

Съветниците трябваше да продължат заседанието си от сряда, след като гласуваха да се съберат отново в 10 часа в четвъртък. Във фейсбук профила си кметът на Варна Благомир Коцев, съобщи че заседанието е отменено, защото е гласувано извън работното време на съветниците.

От пресцентъра на ОбС-Варна посочват, че ще бъде свикано ново заседание по реда на Закона за местното самоуправление и местната администрация от председателя на Общинския съвет във Варна, на което ще бъдат обсъдени неразгледаните точки от дневния ред на шестото заседание.

Припомняме, че в сряда общинските съветници имаха да разгледат осем точки, сред които и тази за бюджета на Варна за текущата година. Съветниците, обаче гласуваха единствено за временно изпълняващ длъжността кмет на район "Приморски". Това е Мартин Баръмов.

На продължилото около шест часа заседание спорове предизвика втората точка от дневния ред "Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост". Стана ясно, че програмата вече е коригирана от общинската администрация и всички незастроени терени за продажба са извадени. На тяхно място обаче били вкарани допълнителни имоти за ликвидиране на съсобственост, така че да се запази макрорамката на програмата, каза заместник-кмета Диан Иванов. Това, че коригираната програма е внесена в последния момент и съветниците не са имали възможност да се запознаят подробно с новостите, стана повод за разпален дебат. От партия "Възраждане", съобщиха на фейсбук страницата си, че един от имотите влязъл в последния момент в програмата е този на Руското консулство.

За петък в 11 часа е насрочена комисия по "Собственост и стопанство" на която ще бъдат разгледани допълнителните имоти.

По публикацията работи: Александър Йорданов

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток на 17 април

В периода 15.04.2024 - 19.04.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Гроздьово – клиентите, електрозахранени от ТП 9 и МТП 10. Ще се редува поетапно изключване на отделни улици, така че да не се лишават от..

публикувано на 17.04.24 в 05:50
Есенно море

Облачно, но топло време в сряда, следобед се очакват превалявания

Утрото в сряда ни посреща с топло време и лек вятър. Днес ще има променлива, по-значителна средна и висока облачност. Главно след обяд от северозапад ще паднаткраткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки.Вечерта и през нощта валежите ще обхванат целия район, тогава се очакват и по-значителни количества.Ще духа..

публикувано на 17.04.24 в 05:49

Добрич счупи 114-годишен температурен рекорд

Добрич подобри температурен рекорд от 1910 година. Днес живакът стигна близо 30 градуса (29.5), а преди повече от век на този ден е било 28 градуса. В Русе термометрите измериха близо 32 градуса.  През денонощието облачността в Източна България ще е променлива с краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен,..

публикувано на 16.04.24 в 18:56

Дават на прокуратурата ръководителката на проекта за интегриран градски транспорт във Варна

Сигнал до прокуратурата за нанасяне на особено големи финансови щети в системата на градския транспорт от страна на Биляна Якова ще подаде Община Варна в близките дни. Тече процес на окомплектоване на данни и документи, които доказват това по безспорен начин. Нейните медийни изяви могат да се окачествят като опит да изпревари производството срещу самата..

публикувано на 16.04.24 в 17:08

Откриват новата автогара във Варна в края на май

Новата автогара във Варна ще бъде открита в края на месец май, това съобщи за Радио Варна нейният управител Веселин Михайлов. Първоначално се очакваше ремонтът да приключи за великденските празници.  Забавянето е по обективни причини, каза Михайлов без да дава повече подробности. Подписани са анекси към договорите с фирмите-изпълнители на ремонтните..

публикувано на 16.04.24 в 16:55

Министърът на земеделието подаде оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, потвърдиха за "Хоризонт" от Министерския съвет.  Вътев беше един от четиримата министри на редовното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет.  Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи,..

публикувано на 16.04.24 в 16:11

Увеличават персонала на Комплекса за социални услуги във Варна

Увеличаване на числеността на персонала на Комплекса за социални услуги за деца и семейства гласува Временната комисия „Структури и общинска администрация“ към местния парламент във Варна. С пълно единодушие съветниците дадоха съгласието си да се увеличи с един броят на служителите в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания,..

публикувано на 16.04.24 в 16:03