Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За необятния Виетнам си отделете поне две седмици

Виетнамците са щастливи, усмихнати хора, които с радост и любопитство посрещат туристи. Това научаваме от Константин Занков, който има много опит не само в осъществяване, но и в организиране на далечни пътувания и преподавателска дейност, когато гостува в предването за туризъм и приключения "Хоризонти". Той сподели с нас впечатления колко добре са посрещани българските туристи след първото и преди второто си посещение на Виетнам. Ще научим колко модерен и космополитен е Хо Ши мин, градът, който местните не спират да наричат Сайгон и където може да намериш удобства и забавления за всеки. А като контрапункт е столицата Ханой, запазила традиционния облик, за да завършим на магично място:


Слушайте "Хоризонти" с автор и водещ Иван Симеонов всеки петък от 11 до 12 ч.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре във Варна изследват безплатно за ХИВ

Община Варна организира кампания по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН като част от Националната антиспин кампания. Инициативата ще се проведе на 16 май, четвъртък. Организатор е дирекция „Превенции“ в партньорство с Регионалната здравна инспекция, Асоциацията на студентите по медицина - Варна, Сдружение „Съучастие“ и..

публикувано на 15.05.24 в 19:07

Над 200 самодейци взривяват сцената в Невша в събота

Поводът е традиционният празник през май месец в село Невша, община Ветрино. Танцова формация "Елбетица" са гост-изпълнители тази година. Предвижда се празникът да започне в 10 часа тази събота, 17 май. Организацията тече с пълна сила, за да бъде всичко до най-малкия детайл безупречно, каза за Радио Варна кметът на Невша Зоя Атанасова. Чуйте..

публикувано на 15.05.24 в 14:39

Организират благотворителен търг в помощ на Павел Станчев

Започна благотворителен търг в полза на 42-годишния Павел Станчев, който води битка с коварно заболяване - рак на костите. Старт на търга е даден на създадената страница в социалната мрежа „Да помогнем на ПАВЕЛ” , където всеки, който желае да помогне, може да отправи предложение под тениски с автографи, дарени от отборите на „Черно море”, „Спартак..

публикувано на 15.05.24 в 14:33

Спасиха две костенурки от защитен вид в гора край Варна

Две шипобедрени костенурки спасиха и върнаха в гората край село Бозвелийско служители на Държавното горско стопанство в Провадия. При рутинна проверка на каруца, управлявана от двама жители на село Величково (община Дългопол), горските откриват двете костенурки в голям съд. Служителите на стопанството веднага прибират животните и ги пускат по-късно, на..

публикувано на 15.05.24 в 14:24

Абитуриенти на Спортното училище: Пожелаваме си още успехи!

Варненското спортно училище „Георги Бенковски“ изпрати днес своя випуск`2024. Много усмивки, сълзи, вълнение, прегръдки и станалото традиционно изброяване от 1-но до 12-т, символизиращо успешно преминатите класове до завършването, ги имаше и тук. Това, което отличава учениците в това училище е, че освен диплом за средно образование имат завоювани..

публикувано на 15.05.24 в 13:33

Над 14 хиляди лева на стотинки събраха при последната кампания "Аз вярвам и помагам"

Над 14 хиляди лева на стотинки са събрани по време на последната благотворителна кампания "Аз вярвам и помагам" на 20 април във Варна, отчетоха организаторите. Тогава бяха предадени 26 000 килограма капачки, с парична стойност 19 500 лв. Те са били преведени по официалната банкова сметка на кампанията. "Сумата от 14 066, 24 лв. е на стотинки от всички..

публикувано на 15.05.24 в 10:30

15 май - Международен ден на семейството

15 май е Международният ден на семейството. Денят е учреден през 1993 г. от Генералната Асамблея на ООН и отразява значението, което международната общност отдава на семействата. Международния ден дава възможност за насърчаване на информираността по въпроси, отнасящи се за семейството; и увеличава знанията по социални, икономически и демографски..

публикувано на 15.05.24 в 08:54