Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тема с продължение:

Взимат мерки срещу колите, престояващи на инвалидни места в "синята зона" с дни

Снимката е илюстративна
Снимка: Д. Дончева - Радио Варна

Взимат мерки срещу нарушителите, които надвишават престоя си от 3 часа на инвалидно паркомясто в обхвата на синята зона във Варна. Това каза директорът на общинското предприятие "Паркинги и синя зона" Младен Иванов.

Той посочи, че въпросът е общовалиден за страната, а тук ще се справят в вътрешно-организационни мерки. Иванов каза, че е трудно доказуемо и записи от камери в района не могат да послужат като доказателство в съда. 

Коментарът му е по повод сигнал в редакцията на Радио Варна за това, че коли със стикери за инвалидност стоят на предназначените за трудноподвижни хора паркоместа с дни. За проблема алармира Тодор Савов, който живее на улица "Русе" 31 във Варна. По негова информация автомобилите си в района на Синия пазар и Драматичния театър "Стоян Бъчваров" оставят главно работещи, които имат сергии и магазинчета.

По Ваш сигнал: Шофьори във Варна паркират на инвалидни места и стоят там с дни, дори седмици

Иванов подчерта, че 5% от общия брой паркоместа в синята и зелената зона са определени за хора с увреждания, което е повече от заложеното в нормативната уредба.

Стикерите за инвалидност могат да се ползват, само ако човекът с увреждане е в колата, в противен случай картата за безплатно паркиране може да бъде отнета, припомни Иванов.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Младен Иванов:







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

3000 туристи посрещнат Великден в Албена

Близо 3000 души ще посрещнат великденските празници в "Албена", съобщават от ваканционното селище. С това комплексът ще даде своеобразен старт на летния туристически сезон. Врати ще отворят общо осем от хотелите във курортния комплекс. Туристите са предимно от България и Румъния. Те ще бъдат посрещнати с тематични менюта, подготвени от главните готвачи..

публикувано на 04.05.24 в 15:00
проф.Драгомир Пламенов, ректор на ТУ-Варна

ТУ - Варна със съвместна магистратура с академията в Свищов

Техническият университет (ТУ) във Варна подготвя нова магистърска програма съвместно със Стопанската академия в Свищов, съобщи БТА като цитира ректорът на висшето училище проф. Драгомир Пламенов. По думите му тя е свързана с автомобилното застраховане, а целта е първият прием по нея да бъде реализиран още през новата учебна година. В Академията в..

публикувано на 04.05.24 в 14:50

Благодатният огън слезе в храма на Гроба Господен в Йерусалим

На Велика събота в навечерието на Великден Благодатният огън слезе в църквата „Възкресение Христово“ в Йерусалим , в която се намира пещерата на Гроба Господен, където има особено почитана от всички християни плоча, под която се намираше гробницата на Исус Христос. Огънят бе измолен от Йерусалимският Патриарх Теофил III. Тази година, заради..

публикувано на 04.05.24 в 14:44

Поклонници от цял свят очакват слизането на Благодатния огън в Йерусалим

Хиляди православни поклонници от цял свят в тези часове очакват слизането на Благодатния огън в Йерусалим, съобщават световните осведомителни агенции. Това явление се случва всяка година на Велика събота, предшестваща главния християнски празник - Възкресение Христово (Великден). От ранна сутрин вярващите се стичат към Стария град на Йерусалим, където..

публикувано на 04.05.24 в 13:52

Още един български баскетболист изгоря за нелегални залози

ФИБА наказа още един български баскетболист. Мартин Стефанов е със забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива за 18 месеца. Причината отново е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози, поради което по-рано тази седмица бе наложена санкция и на Теодора Динева. Последните шест месеца от наказанието на..

публикувано на 04.05.24 в 11:15

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта в Бургас

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от Пристанище Бургас, съобщиха от Агенция "Митници". Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България. Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници",..

публикувано на 04.05.24 в 11:11

Автобуси и тролеи по няколко линии с допълнителни курсове във Великденската нощ

Допълнителни курсове ще извършват автобусите във Варна в нощта на събота срещу неделя, навръх Великден. Вижте разписанието: - Автобусна линия 17 от Катедрала – 00:40 ч. и в 01:50, а от Галата в  23:00 ч. и 01:10 ч.; - Автобусна линия 22 от спирка „бл. 407“ в 22:45 ч. и в 01:20, от сп. "Централна поща" - в 00:40 ч. и 02:00 ч.; - Автобусна линия..

публикувано на 04.05.24 в 10:39