Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временно затворени улици и промени в градския транспорт за Маратон Варна в неделя

Във връзка с провеждането на „Маратон Варна 2024“ в неделя, 12 май, ще бъдат въведени временни промени в организацията на движението в централната част на града. С променен маршрут и разписание ще бъдат и осем линии на градския транспорт.

Още от 20:00 часа на 11.05.2024 г. до приключване на мероприятието около 15:00 часа на 12.05.2024 г. се спира движението на пътни превозни средства по крайбрежната алея от „Почивка“ до басейн „Приморски“.

В деня на провеждането на маратона, 12 май, от 08:30 до 15:30 часа се преустановява движението, както следва:

 1. Бул. „Приморски” - в частта от кръговото кръстовище на пл. „Славейков“ (Гаров площад) до кръстовището с бул. „Цар Освободител“;

2. Бул. „Цар Освободител” - в отсечката от кръстовището с бул. „Приморски” до кръстовището с бул. „Осми Приморски полк”;

3. Бул. „Княз Борис I” - от кръстовището с бул. „Цар Освободител” до кръстовището с ул. „Янаки Богданов”. Като обходен маршрут към курортните комплекси може да се използва пътят за кв. „Виница“. Във връзка с провеждането на маратона на 12 май ще бъде отворена и ул. „Арх. Манол Йорданов“ между Горна и Долна Трака;

4. Ул. „Свети Никола“ – в частта от кръстовището с бул. „Княз Борис I” до Станчова алея;

5. Крайбрежна алея – от кръстовището с ул. „Свети Никола“ до басейн „Приморски“;

6. Ул. „Михаил Колони“ – в частта от кръстовището с бул. „Приморски“ до площад „Екзарх Йосиф“ и от частта от площад „Екзарх Йосиф“ до бул. „Княз Борис I“ (пешеходна зона);

7. Ул. „Свети Климент“ – в отсечката от площад „Екзарх Йосиф“ до ул. „Хан Аспарух“;

8. Ул. „Стефан Стамболов“ – в частта от кръстовището с ул. „Стефан Караджа“ до ул. „Стефан Богориди“;

9. Ул. „Цар Самуил“ – в частта от кръстовището с ул. „Одрин“ до кръстовището с ул. „Михаил Колони“.

От общинската фирма „Градски транспорт“ ЕАД съобщават, че ще бъдат въведени следните маршрутни промени:

- Линия 9 ще се обслужва до 08:10 ч. от ЖП гара;

- Линия 109 ще се обслужва до 08:40 ч. включително от ЖП гара.

В часовият диапазон от 08:40 до 15:00 ч. автобусни линии 9 и 109 няма да се обслужват.

- Линия 409 ще се обслужва до 08:00 часа вкл. от Аксаково до к. к. „Златни пясъци“.

Маршрутите на линия 409 са променени двупосочно: след спирка „Катедралата“, по бул. „Мария Луиза“ – сп. „Музея“, спирки пл.

„Съединение“, „Чаталджа“, „Паметника“, „Явор“, „Спортист“, „Стадиона“, „Средношколска“, „Почивка“ и обратно по същия маршрут в посока Аксаково.

- Линия 14 е с двупосочно променен маршрут. След спирка „Козирката“, по бул. „Мария Луиза“ – сп. „Музея“, спирки пл. „Съединение“, „Чаталджа“, „Паметника“, „Явор“, „Спортист“, „Стадиона“, „Средношколска“, „Почивка“ и обратно по същия маршрут в посока кв. „Владислав Варненчик“.

- Линия 17 А - двупосочно: Македонски дом, „Козирката“, по бул. „Мария Луиза“ – сп. „Музея“, спирки пл. „Съединение“, „Чаталджа“, „Паметника“, „Явор“, „Спортист“, „Стадиона“, „Средношколска“, „Почивка“ и обратно по същия маршрут към кв. „Галата“.

- Линия 39 - двупосочно: Македонски дом, „Козирката“, по бул. „Мария Луиза“ – сп. „Музея“, спирки пл. „Съединение“, „Чаталджа“, „Паметника“, „Явор“, „Спортист“, „Стадиона“, „Средношколска“, „Почивка“ и обратно по същия маршрут в посока кв. „Топливо“.

- Линия 20 - двупосочно: след спирка „Окръжна болница“ завива надясно по бул. „Осми Приморски полк“ в посока ЖП гара и обслужва спирките по маршрута.

Промените са двупосочно за посоченият часови интервал.

- Линия 31 A - двупосочно: след спирка „Явор“ продължава по маршрута на линия 31 до кв. „Виница“ и на кръстовището с ул. „30-та“ завива надясно в посока к.к. „Св. Св. Константин и Елена“.

Промяната в организацията на движението ще бъде осигурена от ОД на МВР – Варна. Всички затворени булеварди и алеи ще бъдат ясно обозначени със сигнални ленти, ограничителни конуси, подвижни прегради. Ще бъдат охранявани от полицейски екипи и доброволци.

Община Варна и организаторите на мащабната спортна проява молят за разбиране и спазване на временната организация на движението от страна на всички граждани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Варна

Променливо време в четвъртък

Днес ще има променлива облачност, която ще е по-значителна над Югоизточна България. Там е възможно на изолирани места да превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който следобед по крайбрежието ще се обърне от юг-югоизток. Максимални температури между 25° и 30°, за Варна около 28°.  Вълнение на морето 2-3 бала...

публикувано на 04.07.24 в 05:50

Аптеки прекратяват договорите си с НЗОК

В знак на протест срещу промяната на финансирането на дейността по отпускане на напълно платени лекарствени от НЗОК продукти по средата на годината, собственици на аптеки ще внесат от 9.00 до 9.30 часа в Районните здравноосигурителни каси предизвестия за прекратяване на договорите с НЗОК . По същото..

публикувано на 04.07.24 в 05:50
Цветеслава Гълъбова

Цветеслава Гълъбова: У нас няма разбиране за това колко е важна извънболничната грижа за психично болните

У нас няма разбиране за това колко е важна извънболничната помощ за хора с психични заболявания. Това каза психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на психиатрична болница „Свети Иван Рилски“. По думите й бюджетът от 200 млн. лева, който се отделя годишно за психично здраве, е крайно недостатъчен.  Тя посочи, че когато видим по улиците хора, които..

обновено на 03.07.24 в 21:36

Парламентът не одобри Росен Желязков за министър-председател на България

Парламентът гласува и не одобри за премиер на България Росен Желязков, предаде БНР. За гласуваха 98, против, 138, въздържали се двама. По процедура, след като не е одобрен кандидатът за министър-председател, то тогава не се гласува и структура и състав на Министерския съвет, предложен от кандидата за премиер. Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против,..

публикувано на 03.07.24 в 16:24

Модернизират системата за продажба на билети за градския транспорт във Варна

С приложението TicketVarna пътуването в градския транспорт е по-изгодно, напомнят от общинското дружество ТАСРУД , което отговаря за приходите от продажбата на пътни документи в обществения транспорт на Варна. Стойността на едно пътуване за един час е 1 лев, а за 90 минути – 1,50 лв.  Поради факта, че има много неработещи машини за продажба на билети..

публикувано на 03.07.24 в 16:15

Приключи електронният прием, над 3000 първокласници вече са записани във варненски училища

Приключи електронният прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна за учебната 2024-2025 година. Общо 3007 първокласници са записани към дата 1 юли 2024 година. След приключване на електронния прием са обявени 335 свободни места в 28 общински училища от всички административни райони в града и прилежащите селища. Свободните..

публикувано на 03.07.24 в 15:30
Николай Денков

Денков: Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства, които осигуриха по високи доходи на хората

Едва ли има голямо различие в оценката на ситуацията. Има различие по два въпроса, защо сме тук и как можем да излезем от ситуацията. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ, предаде БГНЕС. Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства в последните 3 г., правителства, които осигуриха по високи доходи на хората, икономическа среда за..

публикувано на 03.07.24 в 14:40