Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа затруднява движението на АМ "Хемус" край Варна

Снимка: Явор Косев, Виждам те КАТ-Варна

Катастрофа затруднява движението на 419 км в посока Варна, в района на надлеза Игнатиево-Тополи. 

Сигнал за инцидента е подаден в 9 часа и 3 минути тази сутрин, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Тежкотоварен автомобил, който обслужва пътя на магистралата, бива блъснат от лек автомобил, който се движи по аутобана. Вследствие на удара са пострадали двамата шофьори на превозните средства, които са откарани в шокова зала.

Товарните автомобили се отбиват през Девня, а останалите превозни средства преминават с повишено внимание участъка, допълниха от варненската полиция. 

За голямо задръстване в района алармират членове на групата "Виждам те КАТ-Варна". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стачка спря работата в пристанище Хамбург

Профсъюзът "Фер.ди" (Ver.di) призова работниците в северното германско пристанище Хамбург да стачкуват днес, след като продължаващите преговори в спора за заплатите не дадоха резултат, предаде ДПА. Ver.di води преговори с асоциацията на Централния съюз на германските пристанищни оператори за по-добри заплати за около 6000 служители в..

публикувано на 07.06.24 в 06:34

И днес топло и слънчево

Днес ще е предимно слънчево, като в сутрешните часове по северното крайбрежие видимостта временно ще е намалена от ниска облачност или мъгла. Почти тихо време, в следобедните часове ще духа слаб вятър от изток. Максимални температури във вътрешността на района между 29° и 34°, по Черноморието 25°-28°, за Варна около 27°. Вълнение на морето 2..

публикувано на 07.06.24 в 05:53

Община Варна внася сигнал до прокуратурата за умишлено разхвърляне на боклуци около съдовете

От Община Варна внасят сигнал до прокуратурата с доказателства за умишлени действия, изразяващи се в разпръскване на отпадъци от и около съдовете за смет. Ситуацията с боклука във Варна има криминален характер, посочва кметът Благомир Коцев в своя публикация в социалната мрежа Facebook.   Някои ще ги нарекат обикновени събирачи на вторични..

публикувано на 06.06.24 в 20:46

Жители на кв. "Чайка" излязоха на протест (СНИМКИ)

Десетки жители на квартал "Чайка" във Варна излязоха на протест по повод въвеждането на зелената зона за паркиране в района. Недоволството си те изразиха на бул. "Александър Стамболийски" днес.  "Някой път идвам късно с автомобила си - обикалям, обикалям и накрая - хайде, пак на плочките. Искам да мога да си паркирам спокойно! Трябваше първо да се..

публикувано на 06.06.24 в 20:15
Снимката е илюстративна

Очаква се ремонт на част от конната база в кв. "Виница" и на залите по борба и стрелба "Простор"

Предстои проектиране на новия басейн в квартал "Аспарухово", както и на многофункционалната спортна зала в квартал "Възраждане". Това съобщиха от общинската администрация във Варна. Планира се и ремонт на залите по борба и стрелба „Простор“, саниране на залата за лека атлетика в Спортен клуб „Локомотив“, както и ремонт на част от конната база във..

публикувано на 06.06.24 в 18:20

МОН публикува резултатите от матурите и външното оценяване в 4. клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от държавните зрелостни изпити и от националното външно оценяване (НВО) в 4. клас. Резултатите могат да се видят тук.  Проверката става с входящ номер и идентификационен код. Близо 47 000 дванайсетокласници се явиха на първата матура по български език и литература, а над 46..

публикувано на 06.06.24 в 16:18

200 млн. лв. за ремонт на студентските общежития е отпуснал служебният кабинет

Нов модел на управление на висшето образование и отварянето му за студенти от трети страни. Това са темите на заседанието на Съвета на ректорите на висшите училища в България, който заседава днес във варненския Икономически университет. В заседанието, с участието на служебния министър на образованието проф. д-р Галин Цоков, участват ректорите на..

публикувано на 06.06.24 в 16:12