Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна тежка катастрофа: Кола се вряза в спирка до входа на Окръжна болница

Кола се вряза в автобусна спиркa на метри от входа на МБАЛ "Св. Анна". Пострадали са четирима души - три жени и мъж - чужденец, те са отведени в спешния център на болницата. 

Инцидентът става малко след 20,20 часа. 20-годишен шофьор прави ляв завой от ул "Битоля" към. бул. "Цар Освободител", но губи контрол над управлението и се забива в спиркозаслона, съобщиха от полицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Христанов

Партия "Единение" се оттегля от вота на 27 октомври

Още една партия се отказа от участие в предсрочния вот на 27 октомври -  това е партия "Единение" на Иван Христанов, предаде БНР. Централната избирателна комисия е  одобрила подаденото заявление за заличаване на формацията като участник във вота.  В 17 часа изтече срокът, в който формации, получили регистрация от ЦИК, можеха да поискат заличаване...

публикувано на 24.09.24 в 17:51

Окончателно: Девет са кандидатите в битката за районни кметове за "Приморски" и "Одесос"

Девет са кандидатите, които ще се борят за вота на варненци за районите "Одесос" и "Приморски". Преди минути изтече крайният срок за подаване на документите в Общинската избирателна комисия във Варна за регистрация на листите на партиите, коалициите и инициативните комитети за частичните избори на 20 октомври. До изборите се стигна, след като ОИК..

публикувано на 24.09.24 в 17:45
Машинно гласуване

9 353 са определените секции в страната, в които ще се гласува и с машина

Днес в 17 часа изтича срокът, в който могат да бъдат регистрирани листите на партиите и коалициите за участие в изборите на 27 октомври. До 17:00 часа днес днес могат да се подават и заявления за отказ от участие в изборите. 23 партии и 9 коалиции досега са с регистрация за участие в предсрочния вот. Изтича срокът за регистрация на депутатските..

публикувано на 24.09.24 в 16:48

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица. Те имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочили в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък по чл. 92 от ЗКПО на юридическите. При откриване..

обновено на 24.09.24 в 16:06

Предплатените карти в градския транспорт остават в историята, във Варна се работи върху нова билетна система

На база одит на билетната система в градския транспорт във Варна е направена и обществената поръчка за новата система. Това съобщи за предаването "В ефир сте" на Радио Варна заместник-кметът Христо Рафаилов. Сред новостите, които очакват всички пътуващи в морската столица, е тази, че предплатените карти ще останат в историята. С кю ар кодове и банкови..

публикувано на 24.09.24 в 16:05

Частичният вот: Секции, подходящи за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването

Общинската избирателна комисия във Варна публикува списък със секциите, които са подходящи за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването за частичния вот на 20 октомври във Варна: № на секция Седалище на секция 001 НУИ "Добри Христов", ул. "Стефан Караджа" № 34 005 СУ “Св. Климент Охридски”,..

публикувано на 24.09.24 в 15:30
Снимката е илюстративна

ВиК превключва нов ключов водопровод, абонатите - временно прехвърлени на резервно захранване

В рамките на тази седмица ще бъде факт превключването на водоподаването от т. нар. „руски водопровод“ към новия, който бе изграден между ул. „Патриарх Максим“ в местност Пчелина и пресичането на бул. "Христо Смирненски" с бул. "Осми Приморски полк" по пътя за "Виница", съобщават от ВиК-Варна. Дейностите са част от големи ВиК-проект в морската столица...

публикувано на 24.09.24 в 15:20