Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, 13 - под въздействие на наркотици

Снимка: Диана Костова, БНР

В рамките на изминалия ден са установени 25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 16 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а девет - с над 1,2 на 1000, четирима са отказали да бъдат тествани. Това съобщи пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР). Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 водачи, двама са отказали тестване.

Общо 12 308 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 14 368  водачи и пътници. Съставени са 3210 фиша и 725 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, информират от МВР.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес се въвежда нов образец на българска лична карта

От понеделник Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта. С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен носител на информация със записани биометрични данни – два пръстови отпечатъка и снимка...

публикувано на 17.06.24 в 08:12
Минерален извор, с. Царевци

В Аврен се вижда края на проблема с водата

До края на юни трябва да започне подмяната на тръбопровода на Аврен, съобщи за Радио Варна кметът на общината Емануил Манолов. Работата по това ще отнеме месеци, но трябва да реши дългогодишния проблем с водата в населеното място. През летните месеци  ще има и масови проверки за кражба на вода.  В десетки населени места в страната, с..

публикувано на 17.06.24 в 08:10

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  17.06.2024  г. В периода  08:30  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр...

публикувано на 17.06.24 в 06:22
Залив в Балчик

Слънце и облаци в понеделник

Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. Ще духа слаб вятър от запад и югозапад, следобед по Черноморието – бриз. Максимални температури между 29° и 34°, по крайбрежието 26°-29°, за Варна около 28°.  Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 21°-23°. Изгрев на Слънцето за Варна в 5 часа и 31..

публикувано на 17.06.24 в 05:59

Затварят Южния вход на мол във Варна заради ремонтни дейности

В понеделник, 17 юни започва ремонт на подхода к ъм паркингите на търговския център на ул. "Андрей Сахаров" във Варна, от страната на Автогара Варна.  Поради тази причина в ременно ще бъде затворен Южният вход на търговския център.  Ремонтните дейности ще започнат на 17 юни (понеделник) и ще продължат до 15 юли 2024 г.  Отворени за моторни..

публикувано на 16.06.24 в 17:55

Пореден криминален случай по време на ЕВРО 2024 в Германия

Пореден криминален случай се разигра в германския град Хамбург часове преди сблъсъка от Европейското първенство по футбол между Полша и Нидерландия. Въоръжен привърженик на Нидерландия нападна полицаи, които го простреляха и нападателят бе откаран с линейка в болница в тежко състояние. Първоначално полицаите са се опитали да неутрализират мъжа със..

публикувано на 16.06.24 в 15:48

Над 90 държави подкрепят териториалната цялост на Украйна

В проектодекларацията на международната конференция, която се провежда в Швейцария, се призовава за зачитане на украинската територия и се отхвърля всяка ядрена заплаха срещу страната. Служебният министър-председател Димитър Главчев, който участва във форума, заяви, че: "България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и..

публикувано на 16.06.24 в 15:26