Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелиерите по родното Черноморие вдигат заплатите

Снимка: архив

Хотелиерите по родното Черноморие повишават заплатите с поне 10% в опит да намерят кадри, с които да предоставят добро обслужване на своите гости, предаде NOVA.

По данни на Европейската туристическа комисия за първите три месеца на 2024 г. България е в челото по ръст на туристи в Европа спрямо 2019 г. – ръст от 39% спрямо първите три месеца на 2019 г.

Данните са на Министерството на туризма.

По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започват преговорите за кабинет, ГЕРБ-СДС се срещат с ДПС, ПП-ДБ и "Възраждане" още днес

ГЕРБ-СДС изпрати покани до политическите сили в Народното събрание за обсъждане на възможностите за съставяне на експертно правителство, предаде БНР.  Въпреки първоначалните очаквания разговорите да започват в утрешния ден - преговорите са насрочени още за днес.  Първата среща ще е с ДПС в 13 часа в сградата на Народното събрание. Следват срещи с..

публикувано на 17.06.24 в 10:42

С месец удължават забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца

Забраната за износ на инсулини и лекарства за понижаване на кръвната захар се удължава с още месец, считано от днес. Това предвижда заповед на здравния министър Галя Кондева, предаде БНР.  Заповедта обхваща и антибиотиците за деца. Според мотивите за издаването ѝ има нови данни от извършени проверки, които установяват нередовни доставки, забавяне..

публикувано на 17.06.24 в 10:24

Излязоха резултатите от пробите, взети в района на Шокъровия канал, доказват замърсяване с отпадъчни води

Резултатите от изследването на пробите, взети на 7 юни от морските води в района на Шокъровия канал, показват превишение на нормите по показатели азот амониев нитритен и нитратен , съобщиха от Басейнова дирекция "Черноморски район"  във Варна. Стойностите за показателите БПК5 и ортофосфати като фосфор съответстват на добро състояние , допълват..

публикувано на 17.06.24 в 10:15

Във Варна обявиха конкурс за началник на отдел в дирекция "Култура и духовно развитие"

Община Варна обявява конкурс за началник на отдел „Градски празници и чествания“ към Дирекция „Култура и духовно развитие“. Минималните изисквания към кандидатите за заемане на длъжността са: степен на завършено образование – бакалавър в професионална област хуманитарни или социални науки, както и три години професионален опит.  Конкурсът ще се..

публикувано на 17.06.24 в 10:03

15 дванадесетокласници от Варна с отлични оценки и на двете матури

15 са дванадесетокласниците от Варна, които тази година са се справили отлично и на двата държавни зрелостни изпита. Това съобщи за Радио Варна директорът на Регионалното управление на образованието Ирена Радева.  Зрелостниците, получили отлични резултати, са от три учебни заведения - Първа езикова гимназия, Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" и..

публикувано на 17.06.24 в 09:55
Доц. Силвия Благоева

Над 1000 първокурсници очакват в Икономическия университет във Варна

Продължава кандидатстудентската кампания в Икономическия университет във Варна. Приемът на документи започва на 20 юни и ще приключи на 5 юли. Първото класиране ще е на 9 юли, а второто – на 16 юли. Това съобщи, в интервю за Радио Варна, доц. Силвия Благоева – зам.-ректор по Учебната дейност и осигуряване на качеството. Над 1000 са..

публикувано на 17.06.24 в 09:00

Първото заседание на новото Народно събрание ще е в сряда

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното..

публикувано на 17.06.24 в 08:50