Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 5 юли с Иван Барбов

Снимка: Емил Йовев

Ако рано сутринта се чувствате все едно сте гледали мач на Англия на европейското първенство по футбол и ви се спи, побързайте да превключите на честотите на Радио Варна. Във времето от 6.00 до 10.30 часа ще ви „ободрим“ с много и интересни ефирни срещи, актуални новини и хубава музика.

Проследете събуждането на новия ден в компанията на Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Иван Тасев, които ви очакват с кафе и широки усмивки.

Ето и темите днес:

Навръх професионалния празник на служителите на МВР: Кои са основните предизвикателства и проблеми пред професията и има ли интерес от младите? Разговор с Красимир Костов, член на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Как да избегнем ухапване от змия, особено ако сме се отдали на планински туризъм? Ще чуем съвети как да реагираме в подобна ситуация от д-р Теодора Йорданова.

Синдикатите в Гърция реагираха остро на въвеждането на шестдневна работна седмица в страната? Как биха реагирали българите на евентуално удължаване на работната седмица с още един ден? Коментар на Васил Василев, председател на КТ Подкрепа във Варна. Ще чуем и мнението на варненци.

Мнението на хората живеещи на улица „Сирма Войвода“ беше чуто снощи по време на среща с представители на общинската администрация във връзка с проекта за основен ремонт на улицата в частта от ул. „Арх. Манол Йорданов" до ул. "Д-р Борис Окс" в ж.к. „Свети Никола“.

Българският трибагреник ще бъде разпънат по цялата дължина на крепостта „Овеч“ в Провадия. Очаква се знамето, което е ушито от варненски клуб по народни танци, да подобри рекорда за най-дълго българско знаме. Репортаж на Александър Йорданов. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дирижабъл, Атанас Хранов

По първи петли на 8 юли с Ваня Славова

В жегата на юли отново ще бъдем заедно, за да споделим времето между зората и изгрева и да посрещнем новия ден: 8-ми юли, обикновен, необикновен, в отпуск или работен, важното е да бъде изпълнен с енергията на лятото. Топли ефирни поздрави от екипа от второ студио на Радио Варна: Ваня Славова пред микрофона и Милица Панайотова зад..

публикувано на 07.07.24 в 10:59

"Джем сешън" на плажа: Епизод 1

Радио Варна и клуб Menthol си подават ръка за две специални издания на обедното музикално предаване "Джем сешън" от варненския плаж! На 4 юли 2024 г. се състоя първото от тях, в което младите варненски вокалисти Моника Парушева , Ивета Тодорова и Иван Славов представиха песни от българската и световната сцена заедно с утвърдените музиканти..

публикувано на 06.07.24 в 16:51
Chart

#770 ТОП 20 (05.07-12.07.2024)

публикувано на 05.07.24 в 18:53

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 юли със Светлана Вълкова

Художникът Атанас Хранов с „Дирижабъл“ в Галерия „Папийон“ 18 художници в традиционния художествен пленер „Русалка 2024“ Съвременно изкуство в Ре Бонкърс – „HOME 2124“ Християн Облаков представя новата си книга „Йосиф х. Стоянов, инженер, общественик, кмет на Варна“ „Бохеми“ на сцената на Опера в Летния театър „Тайните на..

публикувано на 05.07.24 в 12:06

НОВИЯТ ДЕН на 3 юли с Мариела Димитрова

П ризив за бързо въвеждане на депозитна система за преработване на еднократни опаковки за напитки от стъкло, метал и пластмаса , ще отправят днес от екологично сдружение „За Земята” . В 8:30ч. Днес те се събират пред Министерството на околната среда и водите , за да внесат п одписка , подкрепена от почти пет хиляди българи ...

публикувано на 03.07.24 в 06:10

НОВИЯТ ДЕН на 2 юли с Иван Барбов

„Денят ми започва с това, че ми се спи и завършва със същото“, гласи мисъл на неизвестен автор в социалните мрежи. Ако и вие се чувствате все едно сте гледали мач на Англия на европейското и ви се спи толкова рано, най-добрият начин да се ободрите е да превключите на честотите на Радио Варна. Иван Барбов, Александър Йорданов и..

публикувано на 02.07.24 в 06:33

Радио Варна на 90 - епизод 5

В петия епизод от новото предаване, излъчен на 29 юни 2024 г., се фокусирахме  върху музиката през 50-те и 60-те години на миналия век. Каква музика е звучала в ефира, кои музикални предавания са били най-популярни, как са се правели записи на концерти, как са откривали талантливи певци и инструменталисти? Разгледахме документи по темата, чухме и..

публикувано на 01.07.24 в 16:23