Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 22 юли с Мариела Димитрова

В разгара на лятото в капана на жегата Варна отново потъна в боклуци, неизмити улици и миризми... За съжаление обстановката не изглежда никак приятна нито за туристи, нито за местни. Кризата с боклука ни превзема успоредно с тенденцията за свръхконсумация. Като прибавим нехайното поведение в екологично отношение от страна на някои граждани и недостатъчна поддръжка от страна на почистващите фирми, положението става съвсем нелицеприятно. Репортаж от ларгото на морската столица в 8.20 часа.

Как се хващат змии, каква е популацията им във Варна това лято и как да действаме при среща с влечугите, когато сме сред природата – в 8.40 часа ще чуем човекът, нает от общината във Варна да реагира на сигнали за змии в града Боян Благоев.

Протест срещу начина, по който се правят ВиК-ремонтите в Евксиноград и срещу неспазването на крайните срокове събра няколко десетки жители на местността в събота. Представител на ВиК-оператора обаче не се яви, за да обясни дейностите по същество и какви гаранции дава за качеството им.Но защо заместник-кметът по инфраструктурата на община Варна Пламен Китипов изрази опасенията си за бъдещи аварии в ремонтираните участъци – чуйте в 9.20 часа.

Рубриката на д-р Емилова е в 9.40 часа.

Възрастните губят радостта от живота, когато забравят игрите от детството си. Това споделя варненският психолог, психоаналитик и арт-терапевт Пламена Иванова. Тясъбра в една увлекателна книга "70+ игри от нашето детство". Как е издирила и описала правилата на игри на открито и в дома тя ще ни разкаже в 10.20 часа.

По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 6 септември със Светлана Вълкова

Актьорът Станислав Кондов с не/празнични размисли С „Празничен разказ“ Варненската библиотека отбелязва две знаменателни дати в историята ни – Съединението и Независимостта на  България Документи за Съединението, съхранявани във Варненския архив „Монохромни съчинения“ – живопис на Юлиан Йорданов „Пейзажи на ума“ – изложба..

публикувано на 06.09.24 в 12:08

НОВИЯТ ДЕН на 6 септември

Честит празник! Честито Съединение на България! В предаването днес ще научите още за:  Варна е в центъра на събитията на 6 септември 1885 година, когато княз Александър I Батенберг пристига с файтон и се отправя направо към телеграфо-пощенската станция, която тогава се помещава на втория етаж в сградата на градския съвет. Посрещнат е с възторжени..

публикувано на 06.09.24 в 05:53

НА СВЕТЛО на 8 септември с Мариела Димитрова

Видеонаблюдението във Варна и мерките за сигурност около училищата преди първия учебен ден коментира днес пред журналисти заместник-кметът по сигурността Илия Коев. Репортаж в 14.20 часа.   Черноморска Бяла празнува 40 години от обявяването й за град. Един от гвоздеите в празничната програма е фотоизложба „Бяла в пейзажи“ със снимки на 16..

публикувано на 05.09.24 в 13:59

"Новият ден" на 5 септември

Докъде стигна казусът с проекта за новата сграда на Математическата гимназия във Варна?  Провокирани от изтичащите срокове и неяснотата какво следва след като в началото на август стана ясно, че трябва да бъдат гласувани пари за т.нар. комплексна оценка, да бъде съгласуван проекта с ВиК, ЕРП и кадастъра и да бъде кардинално решен проблемът със..

публикувано на 05.09.24 в 06:10
На светло

НА СВЕТЛО на 4 септември с Валерия Василева

Днес и утре от 11 до 16 часа мобилен екип на РЗИ-Варна до информационния център на ниво "0" в Гранд мол ще съдейства на гражданите да получат достъп до пациентското си досие през мобилния телефон. На извънредното си заседание днес общинските съветници от Община Добричка решиха, че жителите на общината ще решат дали да има или не..

публикувано на 04.09.24 в 13:55
Кътче от етнографския музей на открито „Етър“

НА СВЕТЛО на 3 септември с Валерия Василева

От утре в пункта на РЗИ пред Информационния щанд в Гранд Мол всеки български гражданин може да активира своето електронно здравно досие на мобилния си телефон. Във Варна днес предстои събитие от 35-то издание на Дните на японската култура в България - лекция и модно ревю „Пътешествие в света на кимоната“ с Минори Сугимото, първо ниво..

публикувано на 03.09.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 3 септември с Мариела Димитрова

Нов вид измама заплашва редовно пазаруващите онлайн с доставка от куриер до адрес: доставя се непоръчвана стока с наложен платеж и без услугата „Преглед“. Очаквайки поредната пратка варненка плати близо 100 лв. за стока, която не е поръчвала, но... на пакета са посочени нейните имена и адрес . Настигайки куриера секунди по-късно той й отговаря:..

публикувано на 03.09.24 в 05:58