Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворително почистване на Морската градина събира пари за солна стая за деца в нужда

2
Делян Илиев, Елена Цанкова и Димитър Георгиев

„Смет за добро“ - благотворително събитие „Равен старт за всеки“, организират варненският Клуб Ротаракт съвместно с представители на частни фирми и община Варна. Проявата включва почистване на Морската градина и събиране на средства за Центъра за специална образователна подкрепа, съобщиха за Радио Варна Елена Цанкова и Делян Илиев  – двама от организаторите. Целта е да се съберат средства за изграждане на трети етаж на центъра и изграждането на солна стая, която е много полезна за физическото състояние на децата, обясниха организаторите. За солната стая са нужни 25 000 лева, които те се надяват да съберат както в предстоящата благотворителна проява, така и в други подобни, които ще организират занапред.

Събитието ще се проведе на 28 юли 2024 г. от 9.00 часа, като сборният пункт е на входа на Морската градина.

Всеки участник ще получи ръкавици, чувал за боклук, вода и малък подарък. Препоръчително е участниците да носят предпазни средства като слънчеви очила, шапки и крем против слънце заради горещото време. На сборният пункт ще има и комплект за първа помощ при нужда.



„Подкрепяме децата от Центъра за специална образователна подкрепа във Варна и искаме те да се чувстват добре и да се чувстват наравно с всеки един гражданин. Всеки е приветстван да се включи, като ние ще подкрепим изграждането на третия етаж от този център и по-скоро финансово искаме да подкрепим изграждането на солна стая. Солната стая ще струва 25 000 лв. и ние ще се стремим да съберем тази сума.“, каза Елена Цанкова.

По време на почистването ще има кутия за дарения, в която всеки, който желае да дари пари за изграждането на солна стая, може да го направи, каза и Делян Илиев.

Младите хора са избрали да почистят Морската градина, защото тя е най-посещаваното място през лятото от варненци и гостите на града. Въпреки всекидневното поддържане на парка, той е в голяма степен замърсен, има много боклуци и фасове, споделят още младежите. Те апелират хората да изхвърлят боклуците си в кошчетата и да не хвърлят фасове навсякъде, както е в момента.

Още за благотворителната инициатива можете да видите тук.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Поезия безкрай“ на Синелибри във Варна

На хоризонта е празничното десето издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, което се провежда под мотото „Поезия безкрай“ в знак на преклонение пред безспорните гении на поетическото изкуство и великите киновизионери, на които дължим мощни полети на духа. Между 17 и 31 октомври киноманите във Варна ще имат..

публикувано на 17.10.24 в 08:05

Katrine Stenbekk (KALANDRA): Българите сте невероятна музикална нация

Интервю с Katrine Stenbekk, Florian Winter и Jogeir Mæland (KALANDRA) За първи път KALANDRA направиха хедлайнърски концерт в България. На 5 октомври по покана на „Blue Hills Events“ норвежците представиха новия албум „A Frame of Mind”. Концертът бе открит от специалния гост Lili Refrain. KALANDRA имат дълбока връзка със своите норвежки..

публикувано на 16.10.24 в 15:15

Предприемачът, открил римската статуя във Варна: Всички изпитахме огромно щастие

Строителният предприемач Георги Крайчев е човекът, открил статуята от римско време, заедно с багериста Даниел Димитров, с когото са заедно на терен. "Това е моментът, в който всеки взема своето решение съобразно ценностната система и морала си", отбеляза Крайчев при гостуването си в предаването "Новият ден" на Радио Варна. Така, б..

публикувано на 15.10.24 в 17:20

Аглика Олтеан: След спектакъла "Както ви харесва" публиката ще излезе от театъра пречистена, по-добра и по-щедра

"Както ви харесва" от Уилям Шекспир е най-новата постановка на Варненския драматичен театър. Премиерните спектакли ще бъдат на 16 и 17 октомври от 19 часа на сцената на ДТ "Стоян Бъчваров".  "Както ви харесва" е първата постановка в България на Габор Томпа, румънски режисьор, президент на Съюза на театрите в Европа. Драматург на спектакъла е Аглика..

публикувано на 15.10.24 в 08:30

Столетницата Стоянка Райчева: На никого зло не съм направила

Стоянка Райчева, която живее от 22 години във Варна, навърши достолепните 100 години. Тя има две дъщери, петима внуци и шестима внуци и споделя, че рецептата за дълголетие е много проста. "На никого зло не съм направила - на мен са правили, но аз не отмъщавам", коментира Райчева.  Силният характер на столетницата крепи цялата фамилия. Работила..

публикувано на 14.10.24 в 09:36

Да видиш света през призмата на фотографията

Кино-Фотоклуб ВАРНА е клуб с дълга и славна история, мястото в морската столица, където се събират хора с интереси в областта на киното и фотографията. Това е уникален за страната ни клуб, чиято дейност е свързана с изложби, благотворителност, проекти с други варненски творци, пленери, участия и награди от конкурси. Ангел Ненов ръководи..

публикувано на 12.10.24 в 17:10

След интервю по Радио Варна, ЦИК разпореди машините за гласуване да бъдат почистени

Председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова се е разпоредила всички машини за гласуване да бъдат почистени, съобщи БНР. Пред БНТ Камелия Нейкова е подчертала, че в изборите на 27 октомври няма да бъдат използвани машини, които са създавали проблеми по време на вота през месец юни. Експерти: Гланцираната хартия е..

публикувано на 11.10.24 в 14:26