Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха светофара до кръговото на "Почивка"

Снимка: Даниела Стойнова

Вече работи светофарът на кръговото кръстовище на "Почивка", видя репортер на Радио Варна. 

Припомняме, че от администрацията обещаха съоръжението да бъде включено до 20 август, след като се наложи временното му спиране заради ремонт на улица "Арх. Манол Йорданов". 

Решението за спиране на светофарната уредба предизвика редица протести. 

 "20 август започва в 00.00 часа, защо не дойдоха по-рано, когато няма трафик", попита по-рано днес Иван Германов, когато светлините на светофара все още не бяха възстановени. Той припомни, че след поставянето на светофара преди години, броят на инцидентите в участъка е намалял значително. 

Минути преди 11 часа днес кметът на Варна Благомир Коцев съобщи в социалните мрежи, че светофарът на изхода на Варна в посока курортните комплекси ще бъде пуснат отново днес, за да продължат изследванията от фирмата, която анализира състоянието на трафика. След като бяха свалени данни и извършено преброяване по време на затварянето му, сега ще бъдат свалени и такива след пускането му отново в действие. Следва да бъдат направени анализи и взети предвид мнения на всички компетентни органи, отговарящи за безопасността на движението и регулиране на трафика, посочи Коцев. 

Стремежът ни е да намерим най-оптималния начин да облекчим трафика от курортите по бул. "Княз Борис l" в летния сезон и в същото време това да не създава неудобства на живущите в околните квартали, или те да са минимални. След анализа на експертите ще бъдат въведени окончателни мерки, които могат да включват изграждане на светофар на други подходящи места, интелигентни системи за регулиране на трафика или ускорителни ленти, като не се изключва и повторното затваряне на светофара, ако цифрите покажат това като най-подходящ вариант, допълни варненският кмет:








БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Възраждане" и ИТН ще се подкрепят взаимно на изборите за районни кметове във Варна

Кандидатът на "Възраждане" за кмет на район "Одесос" на предстоящите частични местни избори във Варна е Борислав Барийски. Това съобщиха на брифинг от ръководството на партията в града.  Три партии и една коалиция се регистрираха за изборите за районни кметове във Варна Постигнато е споразумение Барийски да бъде подкрепен от „Има такъв народ“,..

публикувано на 20.09.24 в 15:14
Снимката е илюстративна

Затварят временно улици във Варна заради футболното дерби в неделя

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите на ПФК „Спартак“ - Варна и ПФК „Черно море“ - Варна в неделя, 22 септември, за времето от 17:30 часа до приключване на събитието (около 23:00 часа) ще бъде преустановено движението на ППС по ул. „Кирил Шиваров“ (в района на стадион „Спартак“). При възникване на необходимост ще бъде..

публикувано на 20.09.24 в 15:03

НЗОК ще се разплати с аптеките до 15 октомври

До 15 октомври Здравната каса ще се разплати на аптеките с пари от резерва си, за да бъде покрит преразходът за постигане на 100% реимбурсация на лекарствата за домашно лечение на сърдечносъдовите заболявания, които заболявания са водещата причина за смъртност в България.  Това съобщи по време на парламентарния контрол служебният министър на..

публикувано на 20.09.24 в 14:49

Ръководителят на наркобандата в с. Приселци - един от най-големите производители на медицинска марихуана у нас

Привлеченият като ръководител на престъпна група за разпространение на наркотици в с. Приселци е бил един от най-големите производители на марихуана за медицински цели у нас. Той е имал разрешение от Министерството на земеделието и храните за отглеждане на растения от рода на конопа, съобщиха от пресцентъра на Варненския окръжен съд.  Разбиха..

публикувано на 20.09.24 в 14:13

Димитър Главчев: Усилията на всички институции са насочени към връщането на моряците от "Галакси Лийдър"

Премиерът Димитър Главчев коментира темата с българските моряци от "Галакси Лийдър", похитени в Йемен.  "Усилията на всички институции са насочени към връщането им", каза Главчев, цитиран от БНР. Вчера евродепутатът Елена Йончева се срещна с капитана и старши помощник-капитана на кораба "Галакси Лийдър" Любомир Чанев и Данаил Веселинов.  Посещението..

публикувано на 20.09.24 в 14:02

Киев ограничава използването на Telegram от официални лица поради опасения за сигурността

Украйна ограничи използването на Telegram от своите правителствени и военни служители и служители по сигурността, позовавайки се на „заплахи за националната сигурност в приложението", основано от родения в Русия Павел Дуров, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.  „Съветът за национална сигурност и отбрана реши да ограничи използването на Telegram в..

публикувано на 20.09.24 в 13:56

Две автобусни линии в Авренско без курсове на 23 септември

Два автобуса по линиите  гр. Варна - с. Близнаци – гр. Варна и с. Садово – гр. Варна – с. Садово няма изпълняват курсове на 23 септември, понеделник, съобщават от Община Аврен.  От 24 септември се възстановява изпълнението на автолиниите по всички маршрутни разписания, уточняват от администрацията. 

публикувано на 20.09.24 в 12:32