Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зеленият морски двор на Варна" е големият победител на публиката от международен конкурс в Лисабон

"Зеленият морски двор на Варна" получи голямо признание на церемонията по връчване на наградите в Международния конкурс Triple E в Лисабон вчера. Специалистите по ранно детско развитие станаха избор на публиката в тяхната категория. 

Центърът за ранна детска социализация бе оценен и на четвърто място от журито в категорията "Инициатива за ангажиране на общността на годината".  "Зеления морски двор на Варна" е и големият победител за всички категории за вот на публиката за 2024 година. 

„Зеленият морски двор на Варна“ в създаден от специалисти от Медицинския университет във Варна. Той беше един от петте финалисти в световния конкурс на Акредитационния съвет за предприемачески и ангажирани университети (ACEEU) в категорията „Инициатива за ангажиране на общността на годината“ за наградите Triple E за 2024 г. Екипът бе единственият номиниран в целия конкурс от Източна Европа и Балканите. 






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Втора статуя откриха в Хераклея Синтика

Българските археолози откриха втора статуя в големия канал на Хераклея Синтика. Към 11 ч. днес археолозите от екипа на проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ-БАН) се натъкнаха на още една мраморна скулптура близо до мястото в канала, където беше открито почти цялостно запазено изображение на властник, представен като бог Хермес. Това съобщиха археолозите от..

публикувано на 20.09.24 в 11:41

Акция по кръводаряване по случай рождения ден на първия у нас мобилен пункт за кръводаряване тази събота

Акция по кръводаряване с мобилния пункт организират тази събота от 9 до 16ч. на пл. "Севастопол" във Варна от РЦТХ – Варна и сдружение „Аз вярвам и помагам“. Поводът е една година от даряването на мобилния пункт за кръводаряване. Инициатори са сдружение "Аз вярвам и помагам",  каза за Радио Варна директорът на РЦТХ – Варна д-р Мирела Кирякова...

публикувано на 20.09.24 в 06:51

Във Варна откриха 42-рия фестивал на българския игрален филм "Златна роза"

Във Варна днес бе открит 42-рият фестивал на българския игрален филм "Златна роза".  "Не затваряй очи" на филмовия фестивал "Златна роза" във Варна Започва фестивалът на българския игрален филм „Златна роза“ Събитието продължава до 26 септемри и представя на публиката разнообразна програма от филми, дискусии,..

публикувано на 19.09.24 в 21:11

"Варна играе" на 28 септември

За седми пореден път във Варна ще се проведе семейният празник „ВАРНА ИГРАЕ“. Събитието ще бъде от 10.30 до 15 часа в района на Морско казино и сцена "Раковина" в Морската градина и е напълно безплатно, подчертават организаторите.  Тази година освен ретро игрите - фунийки, лагерни колички, прашки, топки и въжета, семеен волейбол, налъми, дървени..

публикувано на 19.09.24 в 14:56

Над 300 състезатели очаква детският плувен фестивал „Варна 2024“

Над 300 състезатели ще се включат в 12-ото поредно издание на детския плувен фестивал „Варна 2024“. Участниците тренират в 11 български спортни клуба - „Торпедо“, “Елит Спорт“, „Делфин“, „Аква спорт“, „Албатрос“, „Юлиян Русев“, „Оренда“, „Черно море“ , „Астери“, „Одесос“ и „Галата“. Организатори на инициативата са Община Варна и КПС „Торпедо“...

публикувано на 19.09.24 в 12:36

"Нощ на литературата" предстои на 25 септември във Варна

Тринадесетото издание „Нощ на литературата“ ще се проведе на 25 септември във Варна и още девет града в България. В навечерието на Европейския ден на езиците ще бъдат разлистени страниците на най-новите европейски литературни текстове в някои от знаковите пространства за култура в морската столица. Събитието вече дълги години привлича любителите на..

публикувано на 19.09.24 в 09:26

Обредна яма и рядък зооморфен съд от 4 150 г. пр. Хр. откриха в "Провадия-Солницата"

Обредна яма с депонирани обредни предмети от късния халколит е открита в Праисторическия солодобивен център "Провадия-Солницата". Това съобщи академик Васил Николов - ръководител на разкопките. Той обясни, че откритието е много важно, защото обредите са извършвани, преди хората да напуснат селището заради климатичните промени и пресъхването на..

публикувано на 18.09.24 в 17:00