11 са носителите на титлата „Общественик на годината“ в Балчик

За 12-и път вестник „Балчишки телеграф“ излъчва обществениците на годината след свое допитване сред различни организации. Церемонията по награждаването ще се състои на 29 февруари от 13 часа в концертната зала на ТИЦ „Мелницата“. Наградите са учредени..

публикувано на 15.02.24 в 14:18

Музеят в Бяла с изложба за лозарството и винопроизводството в региона

Общинският културен институт (музей) в Бяла откри нова временна изложба, посветена на лозарските традиции и винопроизводството. Тя обхваща периода от Античността до края на XX век и представя съхранените древни традиции в отглеждането на лозя и..

публикувано на 14.02.24 в 14:30

Среща-разговор със Здравка Евтимова днес във Варна

Среща-разговор със Здравка Евтимова ще се проведе във Варна днес. Мястото е Градската художествена галерия, а часът - 18.  По време на събитието авторката ще представи последната си книга "Луничави разкази". Това са 20 истории, писани през последните три..

публикувано на 13.02.24 в 16:02

Любовни писма отпреди век на изложба във Варна

14 февруари е дата, която, безспорно, предизвиква приятни емоции. Денят на виното, лозарите, кръчмарите и градинарите, а и в голяма част от света - Ден на любовта. В последните години у нас тези два празника вървят ръка за ръка. Звучи неочаквано, но..

обновено на 13.02.24 в 11:15

Варна е град, който е заслужил гордо да погледне към стогодишната история на фестивала "Варненско лято"

Варна е град, който е заслужил гордо да погледне към стогодишната история на Международния музикален фестивал "Варненско лято". Това подчерта в интервю за Радио Варна проф. Марио Хосен, артистичен директор на събитието. Той допълни, че във Варна тази..

публикувано на 12.02.24 в 16:32

Виртуозите на Миланската Ла Скала с концерт във Варна

Камерният състав на Миланската Ла Скала ще изнесе концерт във Варна на 29 април в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.  Солисти ще бъдат маестрото на цигулката Марио Хосен , който ще дирижира оркестъра, и оперната прима Красимира Стоянова...

публикувано на 12.02.24 в 15:33

Две нови зали за сценични изкуства са заложени в Плана за интегрирано развитие на Варна

Въртящият се кръг за сцена „Филиал“ на Варненския драматичен театър вече е пристигнал от Китай и предстои да бъде монтирана. Това каза за Радио Варна Даниела Димова – директор на Театрално-музикален продуцентски център-Варна.  Тя се надява, че до..

публикувано на 12.02.24 в 15:30
Зала на славата на рокендрола

Кои са новите номинирани за Залата на славата на рокендрола

Мери Джей Блайдж, Марая Кери, Шер, Лени Кравиц, покойната Шиниъд О'Конър, "Оейзис" и Ози Озбърн получиха номинации за въвеждане в Залата на славата на рокендрола, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.  Ози Озбърн получи номинация като..

публикувано на 11.02.24 в 16:05
Анджелина Манго

Анджелина Манго е големият победител на фестивала в Сан Ремо

Анджелина Манго е големият победител в 74-ото издание на фестивала на италианската песен в Сан Ремо. Анджелина е дъщеря на покойния певец Манго, наложил стила на средиземноморския поп, и на бившата вокалистка на „Матия Базар“ Лаура Валенте. На..

публикувано на 11.02.24 в 13:56

“Тъга по изгубената модерност” - изложба на част от XXL

“Тъга по изгубената модерност” е най-новата изложба-предизвикателство, което Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна отправя на ценителите на съвременното изобразително изкуство. В две от залите на галерията са подредени творби..

публикувано на 10.02.24 в 13:14