"Виктория" - обяснение в любов към жената, която не се вписва

На 30 и 31 януари във Варна ще се играе моноспектакълът "Виктория" с участието на актрисата Деница Даринова. Началото е от 19 часа в арт пространството на ул. "Русе" 13.   Автор и режисьор е Йордан Славейков, с ценографията и костюмите са дело на Юлияна..

публикувано на 30.01.24 в 15:33

15 издание на графичната изложба "Из колекциите"

За 15-та поредна година галерия "Папийон", по традиция през януари, среща почитателите на графичното изкуство с произведения на обичани, утвърдени, награждавани художници, изразяващи се със средствата и в различните техники на графиката, на..

публикувано на 27.01.24 в 12:12

Четири графични изложби в ОХГ „Петър Персенгиев“ в град Нови Пазар

В първите дни на новата 2024 година изложбата на Международния екслибрис конкурс - Варна подновява своето пътуване. Първата спирка е Общинска художествена галерия „Петър Персенгиев“ в град Нови Пазар. Д омакините от общинска галерия „Петър..

публикувано на 27.01.24 в 12:03

Представят алманаха "Съцветие" на Съюза на свободните писатели в България

На 31 януари вечерта в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна ще бъде представен Алманаха "Съцветие" на Съюза на свободните писатели в България. Националното издание съдържа произведения на автори от всички филиали..

публикувано на 27.01.24 в 11:54
Борис Луканов

Театърът в Ловеч ще носи името на Борис Луканов

От тази година Драматичният театър в Ловеч ще носи името на актьора Борис Луканов, който напусна нашия свят в края на май 2023-та.  Той е много обичан от варненската публика, повече от 20 години играе на сцената на варненския Драматичен театър "Стоян..

публикувано на 22.01.24 в 15:50

Кино-фотоклуб "Варна" с изложба-дарение "Красива България"

Красотата на България през обектива на участниците в Кино-фотоклуб „Варна” представя изложба в Арт салона на Радио Варна. След закриването ѝ фотосите ще бъдат дарени на Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания „Д-р М. Марков”-..

публикувано на 19.01.24 в 10:29
Тони Димитрова

Тони Димитрова: Не спирам да треперя от вълнение преди всяка среща с публиката

Любимката на българската публика Тони Димитрова днес празнува имен ден. Преди седмица, на 10 януари, тя от