Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение е обявено в три села на община Борован

Евакуират жителите на врачанското село Голямо Пещене

Снимка: БГНЕС
Бедствено положение е обявена в три села на община Борован, съобщи кметът Десислава Тодорова. Поройните дъждове са залели центъра на село Нивянин. Там спасителните екипи се придвижват с лодки. В близкото село Малорад има опасност от преливане на двата язовира. Хората, които живеят до водоемите, са евакуирани.

Стотици хора бяха евакуирани и от врачанското село Голямо Пещене заради преливането на близкия язовир. Местните хора са изведени от домовете им и са настанени в местното училище.
Във врачанската община без вода, заради заливане на помпените станции са селата Девене, Баница и Върбица. Там се отводняват къщи и селскостопански постройки. В село Девене са отнесени двата селски моста, което затруднява придвижването през населеното място.

Тази сутрин на изхода на село Тишевица беше намерен мъртъв 25-годишният селски пастир. Той беше в неизвестност от вчера, от началото на пороите и беше издирван цяла нощ. Обстоятелствата коло смъртта му се изясняват от полицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Близо 20 хиляди клиенти на ЧЕЗ още са без ток заради лошото време

Близо 20 хиляди клиенти на ЧЕЗ продължават да бъдат без ток заради бурите. Засегнати са селища в общините Видин, Борован, Бяла Слатина, Враца, Мездра, Роман, Бойчиновци, Ботевград, Костинброд и Своге, както и частично квартали в общините Кремиковци, Люлин..

обновено на 01.08.14 в 14:11

Населени места в страната бедстват след поройните дъждове

Бедствено положение е обявено в седем села в община Родопи , Пловдивско. След обилните дъждове падна част от подпорната стена на реката преди село Храбрино. Срутил се е и мостът над река Първенецка. Освен Храбрино откъснати остават селата Бойково,..

обновено на 01.08.14 в 08:22
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32