Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Признание, материален стимул, мобилност и липса на монотонност мотивират младите хора при избора на работа

| обновено на 22.03.18 в 18:11
Мария Германова и Антонио Хаджиколев от ИУ Варна
Снимка: Радио Варна

Гости на предаването „Отличен 6“ са студентите от Икономически университет – Варна Мария Германова и Антонио Хаджиколев. Тя е в първи курс, ОКС „бакалавър“, специалност „Туризъм“. Той е вече в шести курс – ОКС „магистър“, специалност „Информатика“, председател е на Студентския съвет, три пъти е „Студент на годината на ИУ – Варна и вече работи като асистент-преподавател. Тема на разговора са кариерното консултиране, подборът на персонал, управлението на човешки ресурси, но през погледа на младите хора, на студентите, които учат или завършват, вече работят или им предстои първа среща с работодателя. Поводът е деветото издание на Форум Кариери в ИУ – Варна, в който 84 фирми предложиха над 300 позиции за практика, стаж и работа. Какви скрити тенденции улавя поколението на 20-24 годишните при досега си с т.нар. HR индустрия? Какви са техните очаквания, постижения и разочарования на трудовия пазар? Кои са трите основни критерия, от които Мария и Антонио не биха отстъпили при търсенето на подходяща работа?

Въпросите зададе в ефир Валерия Василева, а отговорите на младите хора си заслужава да бъдат чути от настоящите и бъдещи работодатели, кариерни консултанти и специалисти по човешки ресурси.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Медиация в университета или "Как да водим успешни преговори?"

Икономически университет - Варна и Институт по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове „Итера“ организират обучение по водене на преговори за студенти. То е насочено към студенти от Икономически университет -  Варна. Темите, включени в..

обновено на 21.03.18 в 10:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на Гергьовден

Жителите на варненското село Кичево празнуват Гергьовден с курбан за здраве. В църквата в селото, която е на 167 години, се отслужи света литургия. От 5 часа тази сутрин в двора на храма се вари курбан. Отговорник всяка година по приготвянето му е..

публикувано на 06.05.24 в 14:00

НОВИЯТ ДЕН на 6 май с Иван Барбов

Христос Воскресе! Минути след изгрева на слънцето на Гергьовден, сутрешният екип на Радио Варна ви кани да отбележим заедно празника на любимите честоти. Тримата ефирни юнаци Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьорът Петър..

публикувано на 06.05.24 в 06:13

В „Гравитация нула“ на 3 май

„Гравитация нула“ – 3 май 2024 година с Мартин Николов -   Църковните песнопения и съвременността – разговор с диригента на формация „Светоглас“ Милен Иванов; -   За Кафка и неговите „Метаморфози“ – радио лектория на Лиза Боева и..

публикувано на 03.05.24 в 13:06

"Новият ден" на Разпети петък

За смисъла на Разпети петък ще ни припомни отец Ясен Шинев, а значението, което откриваме в Благодатния огън ще научим от разговора на Даниела Стойнова с варненският митрополит Йоан.  Колко свободни са медиите? В Деня на свободата на печата говорим с..

публикувано на 03.05.24 в 06:55

НА СВЕТЛО на 2 май с Валерия Василева

Репортерска проверка за обработката на тревните площи във Варна. Традициите за Великден в село Солник, община Долни чифлик. В рубриката на БНР „Европа – ново поколение“ ще чуем земеделци от Благоевградския регион за проблемите в бранша и..

публикувано на 02.05.24 в 13:25
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН на 2 май, сряда

Трявна е едно от любимите градчета на мнозина. То е събирателен център на хора от големите градове, решили да забегнат в тих и наситен с история район. Няколко са местата, които не трябва да пропускате да посетите, когато се отправите към Трявба –..

публикувано на 02.05.24 в 06:00
Пролетните ириси

НА СВЕТЛО на 1 май с Валерия Василева

Оправдават ли се очакванията на туроператорите за засилен интерес на туристи към Черноморието ни по Великден и Гергьовден – репортерска проверка. 1 май световната общност отбелязва като ден на международната работническа солидарност и ден на..

публикувано на 01.05.24 в 13:30