Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна. Ден пети в извънредно положение /ГАЛЕРИЯ/

Ето такъв видя града днес - 17 март, фотографът на Радио Варна Румен Сарандев.

Ах, морето!

"Гьолът" работи и в ситуация на извънредно положение. Някои са по бански, други по пухени якета!

Когато спортните зали са затворени...

С маска, ръкавици... и чували.

Варненска улица.

Някои зареждат гориво, не тоалетна хартия... 

Когато няма училище, следва разходка с маска.



Правилото за разстояние от поне един метър между клиентите се спазва пред хипермаркетите.

Количките пред този магазин са задължителни за пазаруващите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
„Битката при Варна“, художник Ян Матейко

Стрелба с лък, рицарски игри и демонстрация на боеве за 580-ата годишнина от Битката при Варна

С тридневен фестивал на открито морската столица ще отбележи 580-ата годишнина от Битката при Варна , водена от полския крал Владислав III Варненчик. Събитието е съвместна инициатива на Република Полша и Община Варна и ще се проведе в дните между 4 и 6 октомври на територия на парк-музея „Владислав Варненчик“. Това стана ясно днес на поредна среща..

публикувано на 21.05.24 в 19:42

Десетки яхти и зрелищни гонки на регатата Varna Channel Cup на 24 май

Варна посреща 24 май с най-красивата ветроходна регата в Черно море, съобщават организаторите. Морската столица ще посрещне „Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост” със зрелищно ветроходно събитие. Десетки яхти ще излязат в акватрорията на варненския залив пред Морската градина за първата състезателна гонка на Varna Channel..

публикувано на 21.05.24 в 19:00

Български стихотворения красят центъра на Варна за 24 май (СНИМКИ)

Центърът на Варна е украсен с пана с известни български стихотворения по случай предстоящия празник на българската просвета и славянската писменост, 24 май.   Произведенията, красящи морската столица, са на знаменити български автори като Елин Пелин, Любен Каравелов и Ран Босилек. Тази година 121 групи с представители на детски..

публикувано на 21.05.24 в 12:05

На Константин ли е кръстено село Константиново?

Село Константиново е разположено на около 15 км от центъра на Варна и на 8 км източно от Белослав. Старото му име е Дерекьой, което буквално означава „село в дере“. Името „Константиново“ му е дадено около 1898 г., когато след опажаряването му от турците се населва отново. Кръстено е на първия заселник дядо Костанда, гагаузин.   Но, Костанда си..

публикувано на 21.05.24 в 10:05

С литургия започна празникът в манастира "Св. св. Константин и Елена" край Варна (СНИМКИ)

В манастира край Варна, посветен на Св. равноапостоли Константин и Елена, вече започна празничната света литургия.  Много хора дойдоха, за да измолят здраве и благословение за себе си и семействата си.  В 12 започва тържеството в едноименния курорт с изпълненията на представителния духов оркестър на..

публикувано на 21.05.24 в 09:27

"Празници Владиславово" започват от днес (ПРОГРАМА)

На 21 май Район "Владислав Варненчик" отбелязва своя празник.  Bсяка година в дните от 21 до 24 май там се провеждат "Празници Владиславово".  "Празници Владиславово" започват днес с празничен водосвет в параклиса "Св. св. Константин и Елена" в местността "Ментеше".  Честването продължава с концертна програма на откритата сцена, където се..

публикувано на 21.05.24 в 08:56
Скалната църква

Резерват Яйлата "пази" Светите Константин и Елена в своята скална църква

Скалната църква се намира в западния дял на резервата Яйлата. Помещава се в пещера с три отделения, последното, от които с отдушник. По стените им са изсечени многобройни кръстове и прабългарски рунически знаци. До иконата на Светите Константин и Елена, може да се види и най-известния български символ - рунически знак "IYI". Използвана е като църква..

публикувано на 21.05.24 в 07:33