Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар гори в гората на кв. "Аспарухово"

5
Снимка: Радио Варна

Пожар е възникнал в гората над улица "Моряшка" в квартал "Аспарухово" във Варна.

Директорът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Тихомир Тотев уточни за Радио Варна, че на място са изпратени три екипа, към тях се присъединява и четвърти.

Причината за пожара все още не е известна, възможно е и да става дума за палене на огън от малолетни, което често се случва в района.

Засега няма опасност за жилищните кооперации в близост на пожара.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на кв. "Чайка" излязоха на протест (СНИМКИ)

Десетки жители на квартал "Чайка" във Варна излязоха на протест по повод въвеждането на зелената зона за паркиране в района. Недоволството си те изразиха на бул. "Александър Стамболийски" днес.  "Някой път идвам късно с автомобила си - обикалям, обикалям и накрая - хайде, пак на плочките. Искам да мога да си паркирам спокойно! Трябваше първо да се..

публикувано на 06.06.24 в 20:15
Снимката е илюстративна

Очаква се ремонт на част от конната база в кв. "Виница" и на залите по борба и стрелба "Простор"

Предстои проектиране на новия басейн в квартал "Аспарухово", както и на многофункционалната спортна зала в квартал "Възраждане". Това съобщиха от общинската администрация във Варна. Планира се и ремонт на залите по борба и стрелба „Простор“, саниране на залата за лека атлетика в Спортен клуб „Локомотив“, както и ремонт на част от конната база във..

публикувано на 06.06.24 в 18:20

МОН публикува резултатите от матурите и външното оценяване в 4. клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от държавните зрелостни изпити и от националното външно оценяване (НВО) в 4. клас. Резултатите могат да се видят тук.  Проверката става с входящ номер и идентификационен код. Близо 47 000 дванайсетокласници се явиха на първата матура по български език и литература, а над 46..

публикувано на 06.06.24 в 16:18

200 млн. лв. за ремонт на студентските общежития е отпуснал служебният кабинет

Нов модел на управление на висшето образование и отварянето му за студенти от трети страни. Това са темите на заседанието на Съвета на ректорите на висшите училища в България, който заседава днес във варненския Икономически университет. В заседанието, с участието на служебния министър на образованието проф. д-р Галин Цоков, участват ректорите на..

публикувано на 06.06.24 в 16:12

Верижна катастрофа между четири автомобила на бул. "Левски"

Верижна катастрофа между четири автомобила е възникнала малко преди спирка "Дубровник" във Варна. Сигналът за инцидента е подаден в 14:51 часа, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР във Варна.  Жената, шофирала един от автомобилите, е откарана в болница. Все още няма информация за състоянието ѝ. 

публикувано на 06.06.24 в 16:00
Снимката е илюстративна

Затварят временно част от бул. "Осми приморски полк" около бившето поделение Светкавица

Поради пропаднала пътна настилка заради строеж в района на бившето поделение Светкавица, днес – 6 юни, от 17 до 19:30 часа ще бъде затворена за движение част от бул. „Осми приморски полк“. Автомобилите, които се движат в посока от село Кичево и кв. „Виница“ към центъра на града, ще бъдат отбивани по пътя за Долна трака.  В посока от града към..

публикувано на 06.06.24 в 15:28