Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новородено бебе транспортирано с варненската детска линейка за спешна операция

Снимка: Аз вярвам и помагам

Новородено бебе на два дни беше транпортирано с детската линейка "Аз вярвам и помагам" за спешна операция от Специализираната болница по акушерство и гинекология за активно лечение "Проф. д-р Димитър Стаматов" до Детската хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Анна" във Варна. 

"Днес , благодарение на Детската линейка, преведох дете след операция в нашата операционна, интубирано, обдишвано от мен! Ето защо съм "полазник", споделя Дора Василева, главна сестра в детска хирургия на Окръжна болница.

Бебето се е родило с малоформации и спешна нужда от операция на 19 юни, понеделник, в АГ-Варна, обясниха от "Аз вярвам и помагам". В сряда, 21 юни, линейката транспортира детето от там до Окръжна болница. Д-р Златина Панделиева, началник на отделението по Неонатология, обдишвайки го, се качва и заедно с екипа го откарва в Детската хирургия на МБАЛ "Св. Анна". Още на вратата ги посреща началникът на отделението д-р Румен Христов, който прави необходимата операция, продължават разказа си от "Аз вярвам и помагам". Няколко часа след това сестра Дора Василева се качва в линейката и води бебето отново в АГ-болницата за наблюдение. 

"Затова събираме капачки! Затова събираме стотинки! Затова събираме парични дарения! Това са истинските неща от живота! Това са ценните моменти! Това е времето да осъзнаем смисъла на живота и колко преходен е той! Поклон пред всички лекари, специалисти, сестри, персонал, шофьори и всички, които дават живота си в името на нашите и Вашите деца! Желаем здраве и много сили на малкия пациент и неговите близки", емоционално и с благодарност споделят от сдружението. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спукана стара етернитова тръба остави Морската градина без вода часове

Спукана стара етернитова тръба остави абонатите на територията на Морската градина няколко часа без вода, съобщиха от ВиК за Радио Варна. Очаква се водоподаването да бъде възстановено навсякъде до 21 часа.

публикувано на 05.06.24 в 19:47

9,3 млн. лева изплащат на хотелиерите, приютили бежанци от Украйна

Помощ в размер на близо 9,3 млн. лева изплащат на хотелиери, които предоставят грижа за временна закрила на бежанци от Украйна. Министерски съвет одобри отпускането на средствата на кандидатите. В новия списък са включени дължими суми към хотелиери, държавни, общински и ведомствени бази за месеците ноември и декември 2023 г. и за януари и февруари 2024..

публикувано на 05.06.24 в 19:43

Президентът Румен Радев във Варна: Ядрената енергетика остава незаменим източник

В близък и средносрочен план, докато стигнем така желаното бъдеще на нулеви въглеродни емисии, ядрената енергетика остава незаменим източник.  Тя ни два лукса и спокойствието да можем да мислим някога да постигнем такива зелени технологии, които да ни позволят да преминем и да разчитаме на нови източници на енергия. Това каза президентът Румен Радев по..

обновено на 05.06.24 в 19:20

ВиК ремонтите около бул. “Христо Смирненски“ се бавят

Бавят се ВиК ремонтите в участъка от бул. “Христо Смирненски“ от кръстовището с ул. „Мир“ до това с ул. „Прилеп". Ремонтните дейности трябваше да приключат до 15 май. Кметът Благомир Коцев, заместник-кметът по строителството и инфраструктурата Пламен Китипов и Димитър Кирчев – директор на дирекция "Контрол и санкции" в Община Варна направиха инспекция..

публикувано на 05.06.24 в 18:05

Утре трима министри участват в проверка на чистотата на морската вода край Шкорпиловци

Министърът на туризма Евтим Милошев ще участва в съвместна проверка за качеството на морските води на плаж Шкорпиловци заедно с министрите на здравеопазването д-р Галя Кондева и на околната среда и водите Петър Димитров. Проверката ще се извърши утре от специалисти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна, „Регионалната лаборатория (РЛ) –..

публикувано на 05.06.24 в 17:31

Румен Радев в Балчик: Зелената сделка е баланс, не трябва да понижава стандарта на живот

В световния ден на околната среда президентът Румен Радев днес отказа да коментира политически въпроси, но по темата на деня – екологията, заяви, че зелената сделка е баланс. "Зелената сделка е прекрасна крайна цел, процес. Въпросът е по какъв път ще вървим, за да опазим нашата природа чиста и децата ни да живеят в прекрасна околна среда. По пътя да..

публикувано на 05.06.24 в 16:45

Без вода до 18 часа остават абонатите в част от Морската градина

Без вода до 18 часа остават абонатите в част от Морската градина, съобщават от ВиК - Варна.

публикувано на 05.06.24 в 16:35