Музеят на авиацията в Пловдив посреща стотици посетители за празника

Музеят на авиацията в Пловдив отбелязва Международния ден на авиацията и космонавтиката с изложба, презентация за българския принос в овладяването на космоса и образователна игра за децата.  Десетки посетители се стекоха сутринта, за да разгледат..

публикувано на 12.04.24 в 13:47

Възможно е затваряне на улици заради мача на стадион "Хр. Ботев"

Заради футболния мач между отборите на „Ботев“ Пловдив и „Ботев“ Враца, който започва днес от 17:45 ч. са възможни временни ограничения на движението в района на стадион „Христо Ботев“.   При необходимост се предвижда от 16 до 21 часа да бъдат..

публикувано на 12.04.24 в 13:46
Медиатори по проекта

В Стамболийски отчитат проект за социално включване

В Стамболийски ще бъде обявено изпълнението на проекта „Хъб за социално включване”. Става дума за здравни, социални и образователни услуги в подкрепа на маргинализираните малцинства.  По проекта в изтеклите 2 години бе извършен цялостен ремонт на..

обновено на 12.04.24 в 09:17

Викат в общината строителите на Южния колектор заради „Модър-Царевец“

Кметът на Пловдив Костадин Димитров събира тази сутрин фирмите, които участват в изпълнението на проекта за Южния обходен колектор, възложен от ВиК – Пловдив. Целта е да бъдат съгласувани поредните графици и детайли в работата им. Именно заради липсата на..

обновено на 12.04.24 в 06:34

12 април - Международен ден на авиацията и космонавтиката

На 12 април 1961 г. на борда на космическия кораб "Восток" съветският летец Юрий Алексеевич Гагарин извършва една обиколка на Земята и става първият човек в историята, полетял в космоса.Тези 108 минути  слагат началото на пилотираната космонавтика...

публикувано на 12.04.24 в 06:33

Почистването на река Марица в Пловдив е в ход

Дългоочакваното почистване на река Марица започна тази сутрин от северния бряг под Железния мост като вече са премахнати високите дървета и храстите.  На специална пресконференция кметът на Пловдив Костадин Димитров, ресорният заместник по екология..

обновено на 11.04.24 в 15:24

Затварят за ремонт западното платно на Кукленско шосе

В понеделник следобед западното платно на Кукленско шосе ще бъде затворено за ремонт. До неделя вечерта трябва да е готова маркировката на източното платно, което досега се ремонтираше, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Работата отново..

публикувано на 11.04.24 в 15:05

Възстановиха лиценза на общинското дружество "Екобус"

ОД “Екобус“ има отново лиценз за пътнически превози, след като през март стана ясно, че е отнет.  Това съобщи ресорният заместник-кмет Савина Петкова и допълни, че той е за 10 години до 2034 година. „Имахме известни притеснения дали ще бъде..

публикувано на 11.04.24 в 14:57

Модър - Царевец е готов, но движението ще бъде пуснато след две седмици

Движението по пробива „Модър – Царевец“ ще бъде пуснато вероятно след 2 седмици заради забавяне в строителните дейности, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Причината е забавяне в изграждането на Южния обходен колектор, което рефлектра..

обновено на 11.04.24 в 14:54

Шест дни ваканция за Великден, учениците почиват и на 2 май

2 май ще бъде неучебен ден за учениците в община Пловдив, съобщи кметът Костадин Димитров. Така Великденската ваканция става шест дни - от 01 до 06 май включително. Димитров допълни, че директорите на училища ще решат сами как ще ангажират учениците,..

публикувано на 11.04.24 в 14:39