Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава делото за радикален ислям в Пазарджишкия окръжен съд

| обновено на 07.03.14 в 12:06
Снимка: БГНЕС

Продължава делото за радикален ислям в Пазарджишкия окръжен съд. Според защитата, тайните свидетели на ДАНС, върху чийто разкази основно е изградено обвинението срещу 13-те имами, са компрометирани, без конкретни доказателства и източници на информация.

Адвокатът на единствената жена в процеса, Найме Горелска, за която се твърди, че е разпространявала ислямска идеология в Благоевградския университет, поиска оневиняването й, тъй като доказателствата по делото са компрометирани:

Още повече свидетел, който е служител на ДАНС, не е присъствал на нито едно обстоятелство, което твърди, и не пожела да посочи откъде можем да направим справка, дали това, което твърди е така, дали е вярно. От семейство Горелски бяха иззети около 30-40 хиляди лева. Не виждам престъпление в това да съхраняваш парите си в домашни условия, а не в банката.

Според адвоката Елвира Панкова, съдържанието на двата тефтера на Горелска, където са били упоменати разходите за студентите са компрометирани:

И смеем да твърдим, представиха се тефтерите незапечатани, просто така се донесоха. Били са някъде в Благоевград, единият тефтер не е отразен в протоколите откъде е иззет, има рецепти за хамбургери, за пици, някакви похвали за ученик и някакви сметки - четири, пет почерка.
Няма смисъл да се прави графологична експертиза. Те са компрометирани.

Делото продължава с пледоарии на адвокатите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!