Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на "Напоителни системи" в Пазарджик обмислят да бойкотират водния сезон

Снимка: wikipedia.org

140 служители на дружество "Напоителни системи" в Пазарджик излязоха на протест заради неплатени заплати. Работещите дават срок до понеделник да получат парите си, а в противен случай ще предприемат по-драстични действия. Само в Пазарджишкия клон на водното дружество, дължимите средства за заплати надхвърлят 350 хиляди лева. Служителите са категорични, че ще бойкотират водния сезон.

Напрежението постоянно расте. Хората нямат пари да си купят хляб дори. Не могат да си платят тока, не могат да си платят кредитите. Някои влязоха в болници, други се чудят какво да продават. Овърдрафтите към банките също са спрени като нелоялни клиенти, каза един от протестиращите.

Аз не мога да си представя докога това търговско дружество, което е публична държавна собственост, което изпълнява услуга от общонационален характер, което предпазва и работи за националната сигурност по отводняването, по предпазването на вредното въздействие от водите, предпазва инфраструктура, земеделска земя, население и държавата, чака, чака, заяви жена от протестиращите.

Работниците обясниха, че обмислят стачки, ако до края на седмицата не получат заплатите си.

Значи в края на краищата започва поливният сезон. Ние можем да спрем да подаваме водата и тогава цялата държава ще страда, заяви един от демонстрантите от "Напоителни системи" в Пазарджик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!