Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делчо Делчев, автор на рубриката "Правилните подаръци"

Изборът на подарък за жена може да бъде истинско мъчение за мъжете. Затова реших да съставя един полезен пътеводител, който да насочи мъжа към най-желаните от жената подаръци. Колкото по-добре познавате жената, толкова по-лесно ще ви бъде да прецените какво ще й хареса. Ако обаче не сте толкова близки, е редно да изберете нещо по-неангажиращо. Вариант за всяка ситуация е ваучер за подарък. Така жената сама ще избере това, което иска.Противно на очакванията, технологичните джаджи вече не са мечтан подарък само на мъжете. Смартфон искат 20% от дамите. Така наречените "умни" телефони струват между 500 и 1900 лева в зависимост от модела.

Те са вечната класика.Бижута - златни, сребърни, с диаманти, с камъни Сваровски, от ръчно излято стъкло, от екзотични материали като кокос или бамбук са класика и винаги
ще си останат класика.

Подаръците в пликче си остават практичен подарък.Жените обаче не посочват каква парична сума очакват да получат. Дано останат приятно изненадани при отварянето на плика!

Пътешествие е мечтаният коледен подарък на около 35% от жените. Някои искат ваканция в чужбина (Египет,Дубай,Испания и Италия). Други са по-скромни и биха се задоволили и със спа уикенд у нас. 7-дневна екскурзия в Испания струва 1200 - 1300 евро. Спа уикенд в България е между 80 и 500 лева в зависимост от дестинацията и датите.
Автомобил,но какъв?Представителките на нежния пол предпочитат тя да е "малка и практична", другите не посочват марка и характеристики. Тоест, стойността на този подарък може да бъде в широки граници. В зависимост от това дали са втора употреба или нови, цената им варира от 1000 до около 23 хил. лева. Разбира се, някои жени предпочитат да карат не съвсем дамски коли, които биха могли да струват много повече.
Малък и оценен подарък е нещо гравирано-гравирана гривна, мобилен телефон и дори ключодържател с „вашата любов“, годишнина или закачлива шега, значи, че всъщност това е съобщение, а не просто предмет.

Идва ви идея водеща със себе си някакво послание,какво ако не така познатата ни книга. Посвещението, което ще напишете на първата страница върши чудесна работа – романтиката е постигната. Купете роман, който много би й харесал. Може да е първото издание на любимата й книга или дори списание. Подаръкът може и да не е удачен сам по себе си, но посвещението компенсира.

Интересно е, че дамите, които искат кола, са почти толкова, колкото и тези, които искат куче.Голям процент от тях посочват най-добрия приятел на човека като доста желан подарък. Сред най-предпочитаните породи са френският булдог и шарпеят - и двете струват около 400 лева.

Полезни подаръци,само ако жената наистина си ги е пожелала са тенджери, тигани, домакински потреби, иначе избягвайте такъв тип подаръци. Няма нужда и на празник да и напомняте за домакинските задължения.

Това беше рубриката „Правилните подаръци“ от мен Делчо Делчев.Приятен и изпълнен с усмивки ден,разбира се на честотата на Радио Пловдив.
Още от категорията

Ирина Климова "Загадъчните музи"

Здравейте! Казвам се Ирина Климова и днес ще ви представя   рубриката „Загадъчните музи“.  Ще   се опитаме да разгадаем коя е загадъчната муза, вдъхновила Иван Крамской да нарисува един от най-тайнствените портрети в световната живопис – „Неизвестна“. Картината е представена   на изложба в Петербург през 1883 г.. Приета е..

публикувано на 22.08.14 в 14:31

"Ходещо" изкуство - татуировките

Здравейте! Казвам се Катерина Йотовска и ще ви представя рубриката ""Ходещо" изкуство" с най-колоритния представител, завладял сърцето и душата на хората от векове насам, а именно татуировките.  В различните държави по света съществуват различни разбирания за този вид изкуство, както и разнообразни форми и стилове в  татуирането. За някои народи..

публикувано на 15.08.14 в 14:11

Тихомир Бортоласов в рубриката “Извън мейнстрийма”

Здравейте, аз съм Тони. В рубриката “Извън мейнстрийма” днес ще ви представя соловия артист Leo Bellew с проекта му Stage 1. Нат е музикант на 30 г, който живее в Аделаида, Австралия. Лично аз го открих, когато слушах Meat Puppets в youtube и в предложенията отстрани имаше музикално видео, в което Нат прави кавър-версия на тяхна песен..

публикувано на 12.08.14 в 14:56

Десислава Карайлева, автор на рубриката "Радио блендер"

Здравейте ,уважаеми слушатели! Казвам се Десислава Карайлева и днес ще ви представя рубриката „Радио блендер“. Ще ви дам няколко съвета къде да отидете на почивка,какви освежаващи напитки можете да си приготвите сами и как да си прекарате свежо лятото. Да започнем с най-важното през летния сезон-напитките. Първата и най-лесна за приготвяне напитка..

публикувано на 08.08.14 в 15:44

Йорданка Шпиталова, автор на рубриката "България отвътре"

Здравейте! Казвам се Йорданка Шпиталова и днес ще ви представя рубриката „ България отвътре”. Всеки от нас е посещавал множество забележителности в страната и се е възхищавал, но колко от нас знаят историята на тези забележителности? Днес съм избрала да ви представя един от най-забележителните български манастири, а именно Гложенският..

публикувано на 08.08.14 в 15:27