Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симона Димитрова, автор на рубриката "Диагноза неудачник"

Здравейте, аз съм Симона Димитрова и вие сте с рубриката „Диагноза „Неудачник““. В следващите минути ще ви разкажа случки, които може би ще си кажете, че съм си измислила и че е невъзможно да се случат, но уви – историите са съвсем реални и да, хората наистина са ги преживели.

За да бъда по-конкретна, днес ще ви докажа, че противно на това, което сме свикнали да чуваме, криминалните хроники могат да бъдат и глупави, и забавни. Главните действащи лица в днешната ни рубрика, влизат в новините не толкова заради престъплението, което са извършили, а заради своята глупост.

Eто и доказателствата:
Ентусиаст от Флорида решил да ограби аптека, прониквайки през вентилационната система, но за съжаление тя се оказала доста тясна за него и след като прекарал 10 часа, заклещен в шахтата, започнал да вика за помощ. Пред полицаите използвал оправданието, че искал да спаси коте, попаднало в тръбата, но касоразбиваческите инструменти, които носил със себе си, му изиграли лоша шега.

Имаме и случай, завършил трагично: Двама обирджии нахлули в музикален магазин с цел да опразнят касата. Размахвайки пистолета си, първият заповядал никой да не мърда, но другият бандит пък взел че мръднал и съучастникът му го застрелял.

Следващият самопрецакал се нарушител е моторист, който бил засечен да кара с превишена скорост. Скоро в дома му пристигнало писмо с глоба за 50 долара и снимка на нарушението. Той от своя страна пратил в полицията снимка на 50 долара, която била последвана от ново писмо от полицията – този път със снимка на белезници. Тарикатът си е платил глобата още на следващия ден.

Попаднахме и на още един хитрец, който пък искал да открадне бензин от резервоара на паркиран автомобил, но не успял да източи горивото с маркуч и решил да пробие резервоара с бормашина. За негово оргомно нещастие, от бормашината изхвърчала искра и подпалила бензина. Резултатът от кражбата му са 4 изгорели автомобила.

Недоумение предизвиква младеж от Северна Каролина, който очевидно неинформиран, че наркотиците са забранени, се обадил в полицията с оплакването, че са му откраднали марихуаната. Като бонус, полицаите отнесли от недоволния гражданин и солидно количество псувни.

Намират се обаче и по-тежки случаи. Сребърният медал и следователно второ място по абсурдност, грабва индивид от Иран, който платил 450 долара на „магьосник“, за да го направи невидим. След това отишъл да ограбва банка и съвсем сигурен в своята невидимост, посягал към парите на клиентите. Е, дори и тази силна магия не успяла да го спаси от полицията и той бил прибран на топло...

Време е и за златния медал. Той отива при група тийнейджъри, за които, ще кажете, че са олицетворение на човешката глупост. Няколко хлапета, средно на възраст 18 години, нахлули в чужд дом, за да крадат. Откраднали няколко предмета, сред които и кутии с праха на починалия баща на собственика и двете му кучета. Пишман крадците решили, че това са наркотици и изконсумирали праха. Те разбрали за грешката едва след като чули за кражбата по телевизията. Жалко, че няма как да им видим физиономиите, когато им е станало ясно що за прах са употребили.

Историята помни стотици нелепи случаи на недообмислени обири, предприети от неподготвени бандити, които за съжаление продължават и продължават да се множат. Днес ви разказах няколко от тях, надявам се да ви е било весело.

Това е от мен, Симона Димитрова, останете с Радио Пловдив.
Още от категорията

Ирина Климова "Загадъчните музи"

Здравейте! Казвам се Ирина Климова и днес ще ви представя   рубриката „Загадъчните музи“.  Ще   се опитаме да разгадаем коя е загадъчната муза, вдъхновила Иван Крамской да нарисува един от най-тайнствените портрети в световната живопис – „Неизвестна“. Картината е представена   на изложба в Петербург през 1883 г.. Приета е..

публикувано на 22.08.14 в 14:31

"Ходещо" изкуство - татуировките

Здравейте! Казвам се Катерина Йотовска и ще ви представя рубриката ""Ходещо" изкуство" с най-колоритния представител, завладял сърцето и душата на хората от векове насам, а именно татуировките.  В различните държави по света съществуват различни разбирания за този вид изкуство, както и разнообразни форми и стилове в  татуирането. За някои народи..

публикувано на 15.08.14 в 14:11

Тихомир Бортоласов в рубриката “Извън мейнстрийма”

Здравейте, аз съм Тони. В рубриката “Извън мейнстрийма” днес ще ви представя соловия артист Leo Bellew с проекта му Stage 1. Нат е музикант на 30 г, който живее в Аделаида, Австралия. Лично аз го открих, когато слушах Meat Puppets в youtube и в предложенията отстрани имаше музикално видео, в което Нат прави кавър-версия на тяхна песен..

публикувано на 12.08.14 в 14:56

Десислава Карайлева, автор на рубриката "Радио блендер"

Здравейте ,уважаеми слушатели! Казвам се Десислава Карайлева и днес ще ви представя рубриката „Радио блендер“. Ще ви дам няколко съвета къде да отидете на почивка,какви освежаващи напитки можете да си приготвите сами и как да си прекарате свежо лятото. Да започнем с най-важното през летния сезон-напитките. Първата и най-лесна за приготвяне напитка..

публикувано на 08.08.14 в 15:44

Йорданка Шпиталова, автор на рубриката "България отвътре"

Здравейте! Казвам се Йорданка Шпиталова и днес ще ви представя рубриката „ България отвътре”. Всеки от нас е посещавал множество забележителности в страната и се е възхищавал, но колко от нас знаят историята на тези забележителности? Днес съм избрала да ви представя един от най-забележителните български манастири, а именно Гложенският..

публикувано на 08.08.14 в 15:27