Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Пловдив в "Нощта на музеите и галериите" с „Funky radio night“, изложба и уъркшоп

За пореден път Радио Пловдив ще се включи в "Нощта на музеите и галериите". Деветото издание на форума ще се проведе в два дни - на 20 и 21 септември. Първата вечер ще могат да бъдат видени събитията от програмата „Музеи и галерии", а през втората - детската програма и програмата „Култура и клуб". В двата дни на Нощта ще се проведат и проектите от „Град и публични пространства".

Радио Пловдив ще участва в програма "Култура и клуб" с уършоп, изложба, филмова прожекция и концертът „Funky radio night“ на „Good Boys Band”. Още за проявите, които Радио Пловдив инициира съвместно с галерия "Аспект" и музикантите от „Good Boys Band”, може да прочетете в афиша на нашето участие в "Нощта...":

РАДИО ПЛОВДИВ В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ - 21.09.2013г.

16:00 – 20:00
„Деца рисуват цветя” в Културен център на Радио Пловдив - уъркшоп, изложба, прожекция
на Хикмет Четинкая, Шукран Истанболу и Чоатай Гьокмен, Турция

Хикмет Четинкая с двама свои ученици – любители-художници ще проведе уъркшоп с деца от начална и прогимназиална възраст под надслов „Деца рисуват цветя”. Нарисуваните картини ще бъдат експонирани в салона на Културния център за 20 дни. Успоредно с уъркшопа в залата на Културния център ще се прожектират филми за школата на Хикмет Четинкая.

19:00 – 01:00
„Деца рисуват цветя” – изложба на Хикмет Четинкая, Шукран Истанболу, Чоатай Гьокмен, Турция и деца от училище „Алеко Константинов“

В изложбата ще бъдат аранжирани по едно платно на всеки от тримата гости от Турция и рисунките на децата, които ще рисуват реплики на тези платна по време на уъркшопа.

22:00 – 23:00
„Funky radio night“ - концерт на „Good Boys Band”

В новата група „Good Boys Band” участват утвърдени музиканти от „Big Band Plovdiv”. Солист на състава е Росен Кукошаров /вокал/, Гeорги Зайков /тромпет/, Емил Плачков /тромпет/, Венко Георгиев /тенор/, Николай Гешев /тромбон/, Боян Динев /пиано/, Светлин Стайков /китара/, Сашко Леков /бас/ и Начо Господинов /ударни/.

Репертоарът на състава, който ще бъде представен ,е широкообхватен, но се цели главно в стиловете фюжън и фънк. В него, всеки дошъл на концерт на групата, ще открие нещо интересно за себе си. Феновете на Stevie Wonder, Al Jarreau, Donny Hathtaway, Lionel Richie, Quincy Jones, Bobby Caldewell, James Ingram, Jason Mraz, The Blues Brother, Temptation, Mezzoforte, Earth Wind and Fire, Chik Corea ще имат възможността да чуят техните хитове в изпълнения на живо от „Good Boys Band”.
Още от категорията

Нов предавател в Асеновград излъчва програмата на Радио Пловдив

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

обновено на 01.05.24 в 08:48

С концерт на Борислав Ясенов започва 14 сезон на "Камерна сцена Пловдив"

14-ят сезон на "Камерна Сцена Пловдив" е посветен на съвременните тенденции, мултикултурните колаборации и провокации, съобщават организаторите на събитието, като поясняват, че  фокусът в този сезон е върху млади, талантливи, както и вече доказали се артисти на европейската алтернативна джаз сцена. След изключително успешния тринадесети..

обновено на 25.04.24 в 06:11

Ангел Демирев акустично трио с концерт в Радио Пловдив

Концерт на Акустично трио Ангел Демирев ще представи авторска музика и интерпретации на произведения от различни стилове. На сцената на Първо студио на Радио Пловдив китаристът Ангел Демирев музицира с колегите си  Христо Минчев - контрабас и  Петър Миланов - акустична китара.  "Пътувам много, работя в различни проекти с колеги от Швейцария,..

обновено на 18.04.24 в 09:12

Румяна Станчева представя новата си книга в Радио Пловдив

Премиера на новата книга на Румяна Л. Станчева „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за романа” ще има в Първо студио на Радио Пловдив.  Книгата ще бъде представяна от проф. Клео Протохристова и доц.Камелия Спасова  на  18 април в 18:00 часа. „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за..

публикувано на 17.04.24 в 15:58

Виктория Тичинска показва "Истинските инфлуенсъри" в Радио Пловдив

„Истинските инфлуенсъри“ е названието на изложбата, която  се открива в Културния център на радио Пловдив.  Проектът е на младата авторка Виктория Тичинска, която посвещава дипломната си работа на българските параолимпийци и техните невероятни истории за силата на човешкия дух. В експозицията са включени 12 картини – масло и цветни..

публикувано на 12.04.24 в 14:18