Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бомба взриви отношенията между ортаци

“Взривното устройство е или за моя бивш съдружник Христо Терзиев, или е подхвърлено от него, за да ме сплаши” – счита бизнесменът Ангел Мерджанов, пред чийто фирмен офис на Околовръстното шосе вчера бе подхвърлено взривно устройство. Бомбата била под формата на брикет и тежала около 400 грама. Сутринта жената на бизнесмена подритнала небрежно адската машина пред вратата, след което видели, че от пакета стърчи фитил и се обадили на тел 112. Бомбата била прибрана от специализираните служби. 


50-годишният Ангел Мерджанов смята, че по-вероятно е взривното устройство да е предназначено за неговия бивш съдружник Христо Терзиев, който дължал пари на много хора. Според бизнесмена бившият му ортак имал и претенции към дяловете на общото им дружество „Елмонтстрой” и затова е възможно с взривното устройство да го сплашва, за да му преотстъпи дяловете. 

„Изключено е вривното устройство да е предназначено за мен. Не дължа пари на никого, напротив – имам да взимам. И Мерджанов ми дължи 40 хил. лв.” – заяви от своя страна Христо Терзиев. 36-годишният бизнесмен разбрал за взривното устройство от полицията и предполага, че е инсценировка от страна на Мерджанов, който иска да го натопи като поръчител. 

Базата, в която е открито взривното устройство, се води на „Елмонтстрой”. Това е фирмата, спечелила обществена поръчка за подмяна на уличното осветление в селата от община Родопи. Преди време е била и подизпълнител на поръчки на И Ви Ен, тъй като развива дейност в прокарването на кабели. 

Двамата бизнесмени, замесени в случая, са втори братовчеди, но преди година се скарват и и слагат точка на общите си бизнесначинания. Оттогава не могат да поделят общия си бизнес, съхраняван в дялове в различни фирми. 

Още от категорията

Разкриха група фалшификатори на документи с мрежа от Пловдив до Германия

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима души за разпространение на фалшиви документи. Групата е действала от началото на годината, на територията на  Пловдив и други градове в страната, както и в страни от ЕС и по-конретно в Германия. Изработвани са фалшиви лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти. До момента е..

публикувано на 02.12.22 в 16:02

От 5 декември затварят част от бул. "Александър Стамболийски"

Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. „Александър Стамболийски“.  От понеделник, 5 декември, около обяд се предвижда да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“,..

публикувано на 02.12.22 в 15:37

Протест настоя Ангел Стоев да спре новия ОУП на Пловдив

Над 150 пловдивчани протестираха пред Областната администрация срещу приетия от Пловдивския ОбС нов  Общ устройствен план на Пловдив, който дава възможност за строителство върху 30% от терен с обща площ 81 дка в парк „Отдих и култура“. С плакати „Да спасим зеленото сърце на Пловдив“, „Г-н областен управител, спасете една 70-годишна..

обновено на 02.12.22 в 14:14

Нова техника получи ОП "Чистота" в Пловдив

Първите 8 нови машини за почистването на улиците в Пловдив бяха показани в базата на общинското предприятие „Чистота“. Директорът на предприятието Димитър Георгиев обясни, че са закупени контейнеровози, мотосметачни машини, миячна машина, два 16-кубикови сметовози, а до края на месеца чакат още един 7-кубиков сметовоз, който да чисти..

обновено на 02.12.22 в 14:14

Чертаят модерна визия за Зоопарка, предстои ли рестарт?

Заместнки- кметът Пламен Райчев  обсъди идеите за рестарт на строителството на  Зоопарка в Пловдив с екипа проектанти, натоварени със задачата. Според новия проект зоологическата градина ще е обрудвана с най- модерни тахнолии за отглеждане на животните. Вратите на клетките ще се отварят дистанционно за хранене, а датчици в оградните панели на..

публикувано на 02.12.22 в 13:07