Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 състезания на Панорамата на професионалното образование в панаира

Снимка: Пламен Пенчев - www.kosnos.com

330 ученици от цялата страна ще се състезават по време на VІ Панорама на професионалното образование, която ще се проведе на 25 април в Международен панаир Пловдив. 

Панорамата  показва квалификацията на бъдещите изпълнителски кадри в икономиката. Форумът се организира от Министерството на образованието и науката. Партньори  са панаирът,  браншови съюзи и фирми.

 В 12 състезания учениците ще изявят своите знания и умения. Новост тази година е надпреварата по керамика. 

Млади мебелисти представят колекции от среден и висш клас, както и дърворезба. Озеленителите и цветарите ще изработват бижута от цветя и букети на тема „Абитуриентски бал“ и ще аранжират кошници.

Надпреварата за фризьори и гримьори този път е свързана с класиката. С традициите е свързано и състезанието за най-добър млад готвач, където се оценяват не само приготвените ястия от нашата кухня, а и тяхното презентиране. Оспорвана ще бъде конкуренцията и в категорията „Най-добра бизнес идея“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Подготвя се връщане на Борисовата държава, предупреди ген. Атанас Атанасов

300 000 гласа са на пазара и са готови да бъдат купени. За това алармираха от ПП-ДБ. Решението е висока избирателна активност, обяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.  На брифинг в Пловдив той заяви, че марионетното правителство на Главчев провежда чистка в институциите. за пример даде смятата на няколко областни управители в страната...

публикувано на 27.04.24 в 14:49

Ангел Георгиев води листата на "Възраждане" в Пловдив

На изборите на 9 юни партия „Възраждане“ ще се яви с пълна листа от 12 кандидати за депутати за 16-и многомандатен избирателен район Пловдив – град. Водач на листата е Ангел Георгиев, който е бил депутат в три поредни парламента.  Следващите кандидати за народни представители са Елена Грозданова, Стойчо Босев, Апостол Апостолов, Симеон Петров,..

публикувано на 27.04.24 в 14:27

Исторически спектакъл – възстановка „Мъжество и саможертва” в Панагюрище

По повод 148-мата годишнина от Априлското въстание в Панагюрище ще се проведе историческата възстановка „Мъжество и саможертва“, която пресъздава събитията от избухването на Априлското въстание до потушаването му.  Традиционно спектакълът се представя на 1-ви май, когато са официалните тържества, посветени на Априлската епопея, но заради..

обновено на 27.04.24 в 09:25

Събират "Капачки за бъдеще" в Пловдив

Пролетното издание на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се проведе днес в Пловдив. В продължение на 5 часа –  от 9.00 до 14.00 ч. , на паркинга на голям  хипермаркет на бул. „Санкт Петербург“ № 135  ще се събират пластмасови капачки, бутилки и алуминиеви кенчета. Освен в Пловдив благотворителната кампания се провежда днес и в..

обновено на 27.04.24 в 09:25
Етнографски комплекс на открито  Етър

Празнуваме Лазаровден

Православната църква отбелязва днес Лазаровден, който винаги е в предпоследната събота преди Великден.  Денят се нарича още Лазарова събота, Лазарица, Лазар. Християнският празник е кръстен на Свети Лазар. В Новия Завет Лазар e ученик на Христос и брат на Мартa и Мария-Магдалина, когото Иисус извежда от гроба и възвръща към живот. Именно заради..

обновено на 27.04.24 в 08:47