Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата на Славчо Атанасов подхвана кмета Иван Тотев за Колодрума

| обновено на 23.04.14 в 13:30

Съветниците от „Национален идеал за единство” няма да гласуват мандат на кмета Иван Тотев да преговаря с Министерския съвет за отпускането на 12 милиона лева за довършване на Колодрума в Пловдив. Това обяви от името на групата съветникът Слави Георгиев, уточнявайки, че предложението е внесено от Тотев за обсъждане на утрешната сесия на местния парламент. 

Георгиев подчерта, че са „за” изграждането на многофункционална спортна зала в Пловдив, но е необходимо Тотев да направи комисия от представители на партиите в Общинския съвет и независими съветници, която да се запознае с цялата документация по проекта. Около изграждането на Колодрума се въртят финансови потоци и вероятно става въпрос за конфликт на интереси –категорични са съветниците от НИЕ. 

Слави Георгиев смята, че сключеният през 2012-та година договор между „Главбулгарстрой” и община Пловдив не е ясен и прозрачен и в него липсват количествено-стойностни сметки. Първоначално заложените за обекта 28 милиона лева с ДДС са недостатъчни, няма да стигнат и допълнителните 12 милиона, които Тотев ще иска от правителството – заяви Георгиев. По думите му, ще са необходими поне още 6 милиона лева без ДДС, за да бъде издаден Акт 16 за обекта. Но дори и тогава, спортната зала няма да влезе в експлоатация, тъй като не е изградена околната инфраструктура, а за нея дори липсва проект.

„Една от най – големите загадки на Пловдив в момента е какво става около Колодрума и какви финансови потоци се въртят там.” – заяви бившият кмет Славчо Атанасов. Той зададе риторичния въпрос защо всички обществени поръчки в Пловдив се печелят от „Главбулгарстрой” и обясни, че тази фирма участва в изграждането на семейни имоти на кмета Тотев. 

Същевременно, съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов подчерта, че „Главбулгарстрой” е основен партньор на ГЕРБ в цялата страна, припомняйки, че тази фирма е изградила зала „Арена армеец” в столицата и редица обекти в градове, чиито кметове са от ГЕРБ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Набират дарения за православен храм в с. Марино поле

В карловското село Марино поле днес беше положен основен камък за изграждането на православен храм.  Храмът ще носи името на „Свети пророк Даниил“ – един от четиримата големи библейски пророци от Стария Завет, чиято памет църквата почита на  17 декември. В тържествената церемония се включиха Знеполският епископ Арсений, първи викарий на..

публикувано на 19.05.24 в 20:05

Съпричастност към хората, засегнати от ХИВ/СПИН, с бдение в 28 града

С бдение със свещи в редица градове в цялата страна тази вечер ще бъде отбелязан Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Свещите ще бъдат запалени на ключови места в населените места и ще бъдат наредени под формата на панделка - символ на солидарността към хората, които живеят с ХИВ/СПИН.  Бдението ще е от 20:00 ч. до..

публикувано на 19.05.24 в 17:31

Дядо Николай отслужи архиерейска св. Литургия в Желязната църква в Истанбул

Пловдивският митрополит Николай възглави Светата Божествена Литургия в Българския православен храм край Златния рог в Истанбул "Св. Стефан", по-известен като Желязната църква.  За първи път Български митрополит възглави Светата Литургия без представител от страна на Цариградската патриаршия , в чиято юрисдикция са българските църкви в Република..

обновено на 19.05.24 в 16:21

Епископ Арсений с най - голям шанс да стане нов Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим бяха избрани за кандидати  за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се проведе днес в Сливенската митрополия.  Знеполският епископ Арсений , викарий на Пловдивския митрополит Николай,  събра 26 гласа от общо 42 на първия тур на епархийското гласуване. В това гласуване..

обновено на 19.05.24 в 16:21

"Царица на розата" в Карлово е 16-годишната Анна-Мария Враджева

Анна-Мария Враджева стана „Царица на розата - Карлово 2024 година“.  Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета.  За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова.  Анна-Мария е на 16 години от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Новата "Царица на розата" получи от кмета..

обновено на 19.05.24 в 16:20