Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пороен дъжд и град се изляха над Пловдив

Гръмотевична буря, пороен дъжд и едра градушка  се изсипаха над Пловдив. Стихията се изви малко  след 16.30 ч.  продължи с утихвания и резки напори на вятър и дъжд  над час и половина.  

Градоносен облак се изсипа главно над район „Южен” и част от Центъра на града. Обилните потоци наводниха ниските  места  по уличната мрежа, което  предизвика  задръствания по основните булеварди  в пиковите часове.  От аварийните служби съобщиха, че засега нямат сигнали  за щети, наводнения на сгради или паднали клони. 

Общинската фирма „Чистота”  спешно изпрати дежурните  си екипи да „продухат”  водосборните шахти,  които са били своевременно почистени, но все пак не  могат да поемат  водните  талази, паднали  за толкова кратко време, обясни директорът на предприятието Иван Стоянов.  По думите му,  в такава ситуация е необходим поне един час след спирането на валежите, за да се оттекат обилните водни маси. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриха паметна плоча на героя от войните генерал Иван Хубенов

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев откри паметна плоча на генерал-майор Иван Хубенов (1894 - 1966), поставена на родната му къща в първомайското село Караджалово.  Той поздрави присъстващите от името на министъра на отбраната Атанас Запрянов и подчерта, че днешното събитие е израз на почит и уважение към делото на един незаслужено..

публикувано на 23.05.24 в 13:21

Арестуваха трима младежи, отглеждали канабис вкъщи

Трима младежи на възраст между 18 и 21 години са арестувани за отглеждане и притежание на наркотици в панагюрското село Попинци.  При акция на криминалисти от Панагюрище били претърсени къщите, в които живеели момчетата. В една от тях разследващите открили мини оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с устройства за контрол на осветлението,..

публикувано на 23.05.24 в 13:12

Поевтинява годишната транспортна карта в Пловдив, билетите без промяна

Реформи, обобщени в доклад за състоянието на градския транспорт  и цялостната транспортна схема предлага за обсъждане в Общинския съвет и гражданите новият заместник-кмет по транспортните въпроси на Пловдив Савина Петкова.   След задълбочен анализ се предлага рязко намаление на годишната карта за градски транспорт, две нови автобусни линии,..

обновено на 23.05.24 в 10:25

Пловдивската полиция обяви мерки срещу пътния травматизъм

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е..

обновено на 23.05.24 в 09:27

Почина журналистът и автор на "Великите европейци" Пламен Асенов

Внезапно ни напусна Пламен Асенов. Авторът на поредицата "Великите европейци" само преди седмица представи петия том с истории за забележителни личности, разказани в ефира...  Пламен Асенов е журналист от 1981 година. Работил е за вестниците "Нов живот" - Кърджали, "Демокрация" и "Подкрепа". От 1991 до 2005 е журналист в българската редакция на ВВС...

обновено на 23.05.24 в 09:27