Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоят парадоксални избори - за Европейски парламент ще се гласува против Европейския съюз

Днес официално стартира кампанията за избор на български депутати в Европейския парламент. 

Доколко предстоящите дебати ще заслужат общественото внимание с темите, които вълнуват общоевропейското пространство или ще  се оправдаят прогнозите, че основните послания ще са насочени към вътрешната политика?

Политологът доц. Анна Кръстева  прогнозира, че това ще бъдат най-парадоксалните избори за европарламент.

Според нея нея за влизане в ЕП ще се гласува против Европейския съюз?!

Основания за това е надигащата се мощна вълна евроскептицизъм в цяла Европа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гласовете за ГЕРБ и ПП спадат през последните 3 години

Гласовете за основните формации - ГЕРБ и ПП – спадат през последните 3 години. Това коментира Диана Ефтимова , председател на управителния съвет на Института за развитие на публичната среда и участник в платформата „Аз гласувам“. Изводът й е на база анализи. Те показват още, че ГЕРБ успяват да си осигурят първото място на избори с..

публикувано на 08.05.24 в 11:05

Целта ни е "Възраждане" да стане първа политическа сила

Народният представител Кръстьо Врачев от Хисаря е водач на листата на "Възраждане" за Пловдивска област, на второ място е колегата му от 49-то НС Димитър Гюрев. Трети е Чавдар Земярски, четвърта - доц. д-р Румяна Иванова. "Колкото повече народни представители, толкова по-добре. Винаги сме излизали на избори за победа и по-добри резултати, което го..

публикувано на 08.05.24 в 10:20
Михал Камбарев

Очаквам по-добър резултат на ПП-ДБ в Смолян

Кампанията за вота 2 в 1 на 9 юни започна още преди официалната дата 10 май. Говорим с водачите на листи в Пловдив област и Смолян. Михал Камбарев  води листата на ПП-ДБ в Смолян, с него чертаем важните теми на региона, както и програмата на коалицията за развитие на Родопите. Камбарев  е бил народен представител в три предишни парламента.  "..

публикувано на 08.05.24 в 10:05

Средно с 20% поскъпват билетите за влака от днес

Тези, които предпочитат да пътуват с влак ще плащат вече повече за билети от днес. Причината е инфлацията и повишените разходи, гласи официалното обяснение от БДЖ.  Колко ще струват след 20 процентното увеличение пътуването до Карлово, Асеновград и Пазарджик и колко ще бъде билетът до морето? „Увеличението е средно с 20%.  Без промяна..

публикувано на 07.05.24 в 16:19

ИТН ще внесе разума в 50-я парламент

"В листите за предстоящите избори са колеги, с които сме работили от началото ни като създаване на политическа формация ИТН, като отдавна сме се очистили от хора, които искаха да използват платформата ни за други цели. Абсолютно обединени сме като отбор и устремени към много добрите резултати, които ще постигнем със сигурност в Пловдив на 9 юни." Това..

публикувано на 07.05.24 в 10:02