Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психично болен бивш военен нападна полицаи и съседи с нож и лопата

| обновено на 29.04.14 в 15:44


Психично болен мъж  вилня  в жилището си в Пловдив, нападайки съседи и пристигналите полицаи. Това е станало снощи около 20.00 часа в  блока на ул. „Преспа” №12, където  живеещият на 15-етаж  бивш военен Васил Григоров започнал да блъска врати в дома си, да  хвърля през прозореца пиратки и буркани и да заплашва комшиите.  

Първи  се опитал да помогне домоуправителят, но в крайна сметка и той бил принуден да повика полиция. Пристигналите патрулни от 6-то РУП опитали да преговарят с  мъжа,  но той ги замерил с парчета от  стар бойлер, след което  яростно ги нападнал с нож и лопата.  Пробвалите да го успокоят домоуправител и един полицай били напръскани с нервно-паралитичен спрей.   След четири часа преговори с криминални психолози  бившият парашутист бил  отведен  в психодиспансера.  

57-годишният Васил Григоров се води на отчет в Центъра за психично здраве, но въпреки  няколкото  му въдворявания и принудителни лечения,  вече 14 години  продължава да тормози  всички живеещи в 22-етажният блок на ул. „Преспа” 12, оплакаха се неговите съседи.  Той е пенсионирен оръжейник от бившия парашутен полк, който след края на кариерата си е неочаквано е отключил яростна агресия към всички. Васил е с множество регистрации за хулигански прояви, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.  Многократно е нападал и заплашвал децата в района, но според съседите през последните 14 години нито една институция не е предприела нищо за решаването на проблема с психично болният мъж.  

Неговата бивша съпруга Янка Нешкова призна, че мъжът и често я е пребивал от бой, включително и след като са се развели през двехилядната година. В момента тя обитава съседно жилище на същия етаж в същия блок и разказва, че постоянно е обект на тормоз от негова страна. 

В момента Васил Григоров е в пловдивския психодиспансер, където се очаква да престои дълго врме, след което всички живеещи във входа ще предприемат законоустановените действия за неговото изселване от блока, категорично заяви домоуправителят  Марин Илиев.  Случаят е поет и от Окръжна прокуратура. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Набират дарения за православен храм в с. Марино поле

В карловското село Марино поле днес беше положен основен камък за изграждането на православен храм.  Храмът ще носи името на „Свети пророк Даниил“ – един от четиримата големи библейски пророци от Стария Завет, чиято памет църквата почита на  17 декември. В тържествената церемония се включиха Знеполският епископ Арсений, първи викарий на..

публикувано на 19.05.24 в 20:05

Съпричастност към хората, засегнати от ХИВ/СПИН, с бдение в 28 града

С бдение със свещи в редица градове в цялата страна тази вечер ще бъде отбелязан Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Свещите ще бъдат запалени на ключови места в населените места и ще бъдат наредени под формата на панделка - символ на солидарността към хората, които живеят с ХИВ/СПИН.  Бдението ще е от 20:00 ч. до..

публикувано на 19.05.24 в 17:31

Дядо Николай отслужи архиерейска св. Литургия в Желязната църква в Истанбул

Пловдивският митрополит Николай възглави Светата Божествена Литургия в Българския православен храм край Златния рог в Истанбул "Св. Стефан", по-известен като Желязната църква.  За първи път Български митрополит възглави Светата Литургия без представител от страна на Цариградската патриаршия , в чиято юрисдикция са българските църкви в Република..

обновено на 19.05.24 в 16:21

Епископ Арсений с най - голям шанс да стане нов Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим бяха избрани за кандидати  за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се проведе днес в Сливенската митрополия.  Знеполският епископ Арсений , викарий на Пловдивския митрополит Николай,  събра 26 гласа от общо 42 на първия тур на епархийското гласуване. В това гласуване..

обновено на 19.05.24 в 16:21

"Царица на розата" в Карлово е 16-годишната Анна-Мария Враджева

Анна-Мария Враджева стана „Царица на розата - Карлово 2024 година“.  Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета.  За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова.  Анна-Мария е на 16 години от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Новата "Царица на розата" получи от кмета..

обновено на 19.05.24 в 16:20