Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бутнаха незаконната конюшня в Северен

Незаконната конюшня, която се намира в непосредствена до ОУ „Панайот Волов” в пловдивската Шекер махала днес бе премахната. Това съобщиха от кметството на район „Северен”. 

Там собственикът Рашко Асенов отглежда 7 коне, което е в непосредствена близост и до жилищните сгради. Припомням, че миналата седмица заради ескалирало напрежение  кметът  Ральо Ралев нареди прекратяване на акцията. 

Днес при подновяването на операцията от страна на собствениците отново имаше брожение. Служителите на районната администрация бяха обиждани и обвинени в целенасочени действия. 

От администрацията обаче смятат, че  въпросният обект замърсява района, като създава предпоставки за разпространение на болести по децата.  Акцията е проведена съвместно с полицията. 

Припомням, че през миналия месец в район "Северен" бяха съборени 5 гаража и 1 сграда на ул. „Тимок”. Паралелно се  премахват  незоконни постройки и в район "Източен" .Още от категорията

27 мил. лв са санкциите за Пловдив от мандата на Тотев

Близо 1 милион 315 хиляди лева е платила община Пловдив по съдебните дела за недостроената зоологическа градина в Пловдив. Отделно от пловдивската хазна са платени над 900 хиляди лева санкции, наложени от управляващия орган по транспортния проект на града. А заради превишения капацитет на сметището в Цалапица и ненавременно обжалване от екипа..

публикувано на 06.02.23 в 16:33

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава  оставка като член на ГЕРБ . Това обяви той на извънредна пресконференция. "Нямам право да си подам оставката като кмет, защото съм избран от пловдивчани и имаме да изпълняваме проекти за 500 милиона лева", заяви още Здравко Димитров. Кметът няма да иска оставката на заместника си Пламен..

обновено на 06.02.23 в 14:37

Разкриха полицай в участие в измамна схема

Уличиха пловдивски полицай в участие в измамна схема в размер на 90 000 лв. За случая съобщиха от прокуратурата в Пловдив.  Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застрахователя. Случката се разиграла преди година на пътя между село Поповица и..

публикувано на 06.02.23 в 14:07

В болница, без опасност за живота, е скиорът, пострадал в Пампорово

Няма опасност за живота на 16-годишното момче от Пловдив, което пострада по време на ски в  Пампорово. То е в  задоволително състояние и контактно, съобщиха лекарите.  Тийнейджърът бе транспортиран от смолянската Спешна помощ в пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Направени са му редица изследвания и е настанен в клиниката по..

публикувано на 06.02.23 в 13:32