Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Критично е състоянието на жената, която бе ранена при ж. п. катастрофата край Септември

| обновено на 09.05.14 в 00:53

Все още е критично състоянието на 62-годишната жена от Ковачево, която пострада най-тежко при вчерашния сблъсък между пътнически влак и тежкотоварен камион на жп прелез край град Септември. Тя е на командно дишане и има сериозна опасност за живота й. Срещу шофьора на тежкотоварния камион ще бъде образувано досъдебно производство.

Тежко остава и състоянието на 37-годишният мъж от Пловдив, който е с черепно-мозъчна травма. Останалите четирима, включително и шофьорът на ТИР-а са стабилни и се възстановяват от травмите. 

Рано сутринта жп линията Пловдив - София бе отворена за движение. Окръжната прокуратура очаква протокола от разследващите катастрофата. 

Вчера, малко преди 17 часа, ТИР пресече пътя на пътнически влак на прелез край Септември, въпреки светлинната сигнализация. От удара сериозно пострадаха 6 души.


Още от категорията

Жилищна кооперация гори в Чепеларе, 14 души са евакуирани

Четириетажна жилищна кооперация гори в Чепеларе, съобщи за Радио Пловдив комисар Симеон Цървуланов, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян.  Сигналът е подаден около 5:30 часа тази сутрин, а живеещите в блока са евакуирани. Няма пострадали.  Огънят е тръгнал от покрива и бързо е обхванал сградата, като..

публикувано на 26.03.23 в 09:57

Отчитат голям интерес към евтините полети Пловдив - Истанбул

Голям интерес се наблюдава към полетите от новата редовна авиолиния от летище Сабиха Гьокчен в Истанбул до летище Пловдив. От летище Пловдив уточняват, че всяка седмица се изпълняват два редовни пътнически полета, като цената на билета започва от 49 евро в едната посока.  Новата въздушна връзка създава огромни възможности за жителите на региона, а и..

публикувано на 26.03.23 в 09:29

Индексът на тържищните цени пада втора поредна седмица

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, тази седмица пада с 1,30 на сто до 2,435 пункта.  От началото на годината равнището на индекса се е повишило с 5,14 на сто (от 2,316 пункта), но сега регистрираме втора поредна седмица на спад. Базовото ниво на ИТЦ - 1,000 пункта, е от 2005 г...

публикувано на 26.03.23 в 08:56

Пожар пламна в ресторант в Асеновград

Пожар е избухнал снощи в кухнята на ресторант в Асеновград, който е долепен до сградата на голям хотел.  Сигналът за инцидента на бул. България №77 в кв. Запад е подаден около 18.30 ч.  На място са изпратени 5 пожарни автомобила от Асеновград и Пловдив, които ликвидирали огъня.  Спасена е сградата на хотела. При инцидента няма пострадали,..

публикувано на 26.03.23 в 07:55

Обучение в чужбина представят на "Световно образование" в Пловдив

Най-актуалните оферти за обучение в чужбина ще бъдат представени по време на изложението „Световно образование“, което ще се проведе днес в Пловдив, а посетителите ще имат право на 5% отстъпка от избрани предложения.  Мястото е хотел срещу църквата „Света Петка“ на бул. Княгиня Мария Луиза. Времето на форума е от 10 до 17 часа. Пролетното издание..

публикувано на 26.03.23 в 07:49