Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Студенти провокираха с инициативата "Усети града" жители и гости на Пловдив

Млади хора от Пловдивския университет провокираха жители и гости на Пловдив с днешната си инициатива „Усети града”. Тя е част от проекта „Усети града”, който дава възможност да се усети градското пространство по различен начин – например, да се изключи едно от сетивата, за да се проявят другите. Така хората се докосват до магията на град Пловдив през „погледа” на хора с увредено зрение. 

Стартът на събитието днес бе даден на Главната улица на Пловдив в 10,30 пред паметника на Мильо. Инициативата включваше четири игри – „Открий познатото”, „Жажда за ново усещане”, „Да четем с ръце” и „Стъпка по стъпка”. В тях престрашилите се да се включат отправиха предизвикателство към сетивата си и усетиха градското пространство по различнен  начин.

За проекта „Усети града” разказват двама млади хора от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” - Надя Стоилова, четвъртокурсничка в специалност „Социология”,  и Тони Михайлов – завършил специалността „Етнология” и студент в специалността „Журналистика”.


Още от категорията

Изборите в България се "американизират"

Въвеждането на хартиено и машинно гласуване и споровете кое е по коректно „американизира“ процедурите по изборите в България, смята политологът Димитър Димитров, член на Централната избирателна комисия. Той обясни: „Демократите в САЩ обикновено гласуват по пощата, в плик, предварително, докато републиканците се нареждат чинно и гласуват в..

обновено на 02.12.22 в 17:28

Искат да разрушат доверието в машините както в бюлетините

Това, което се случва сега, не е връщане на хартиената бюлетина и преминаване към смесено гласуване, а е унищожаване изцяло на машинния вот. Машините, които ще се използват, са превърнати в обикновени принтери, заяви в предаването "Ден след ден" депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков . Той обясни, че няма да се вземат под внимание..

публикувано на 02.12.22 в 16:32

Върнахме правото на хората да избират как да гласуват

"Това, което направихме вчера, е да върнем правото на хората на избор дали да гласуват с хартия или с машина, каза за Радио Пловдив Десислава Трифонова, депутат от ГЕРБ-СДС. „Истерични спекулации на колегите от "Продължаваме промяната“ нарече тя, твърденията, че с промените в Изборния кодекс се цели подмяна на вота на избирателите. По думите и хората..

обновено на 02.12.22 в 16:29

Деца от уязвими групи обогатяват знания с творчество

В последната рубрика на Радио Пловдив и Изпълнителната агенция „Програма за образование“ представяме проекта „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Пловдив чрез подобрен достъп до образование, заетост и здраве“. Той се финансира от оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж и „Развитие на човешките..

публикувано на 02.12.22 в 11:10

Натискът за ръст на заплатите завлича бизнеса в сивия сектор

За 29-ти пореден път, Търговско-промишлената палата ще раздаде годишните си награди за най-високи постигнати бизнес резултати.  Отличените фирми в Класацията на БТПП "Топ 100" са определени въз основа на критерии, показващи устойчивост и успешно управление.  В интервю за Радио Пловдив председателят й Цветан Симеонов заяви, че отличените компании..

публикувано на 01.12.22 в 16:04