Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издъхна жената, най-тежко пострадала при влаковата катастрофа край Септември

| обновено на 12.05.14 в 14:47

Почина най-тежко пострадалата при жп катастрофата в района на гара Септември 62-годишна жена. Окръжната прокуратура в Пазарджик поема разследването за инцидента от седми май в района на гара Септември, при който след сблъсък между товарен автомобил и влак пострадаха общо 7 души.

62-годишната учителка Маргарита Грозанова е починала вследствие мозъчна недостатъчност със загуба на основни функции на главния мозък, съобщи директорът на Пазарджишката многопрофилна болница доктор Васил Вълчев. 

Все още не е изяснено какво точно при удара между пътническия влак и тира е предизвикало тежката черепно-мозъчна травма. 37-годишният мъж от Пловдив все още е в тежко състояние, но животът му е вън от опасност. 

В болница, но в стабилно състоняние, е и шофьорът на тежкотоварния автомобил. Към момента той не е разпитан, тъй като е назначена медицинска експертиза, която трябва да установи дали е в състояние да дава годни обяснения. 

Със смъртния случай се променя и наблюдението на престъплението, каза прокурор Снежана Стоянова. Шофьорът на тира ще бъде подведен под отговорност и за причиняване на смърт по непредпазливост, като наказанието предвижда от 3 до 10 години затвор. 

Към момента се очакват резултатите от техническата експертиза, която трябва точно да назове причината за катастрофата. Едва тогава ще се подходи към повдигане на обвинение, уточняват от прокуратурата. 

При катастрофата между пътническия влак и тира на 7-и май край Септември пострадаха шест души. Трима от тях вече са изписани от здравното заведение за домашно лечение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха 16 души при спецакция в Пазарджишко

16 души са арестувани в Пазарджишко за изминалото денонощие при масирана спецоперация на полицията за противодействие на престъпността. Разкрити са общо 35 престъпления, открити са и двама души, обявени за издирване. Акцията е била насочена срещу битовата престъпност и контрола на шофьорите-нарушители, като целта е била да се обхванат и..

обновено на 28.03.24 в 12:58

Стартира проектът за строителството на 7 училища и детски градини

Това решиха единодушно пловдивските общински съветници на редовното си заседание. Строителството им ще струва 65 млн. лв., като 33,5 млн. лв. от тях ще дойдат от министерството на образованието. Останалите трябва да бъдат осигурени от Община Пловдив. Общинските съветници решиха те да бъдат заложени в бюджет 2025. Въпреки единодушно взетото..

обновено на 28.03.24 в 12:58

Според разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града. В следващите три месеца прогнозата може да се промени, но ако ситуацията се запази, през предстоящия отоплителен сезон парното на пловдивчани ще струва близо 157 лева за мегаватчас. От EVN, които снабдяват с..

публикувано на 28.03.24 в 12:17

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план. Земята..

публикувано на 28.03.24 в 10:50

Ремонт променя трафика по ул. "Д-р Георги Странски"

Временна организация на движението със спиране на автомобилния трафик се въвежда по ул. „Д-р Георги Странски“ в участъка от кръстовището с ул. „Архимандрит Евтимий“ до ул. „Коста Паница“. Тя влиза в сила от днес и ще продължи до 31 май. Причината е стартът на третия от общо четирите етапа по проекта за  продължението на „Д-р Георги..

обновено на 28.03.24 в 10:37