Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгва делото срещу наемателя на предприятието за марихуана край Пазарджик

Снимка: БГНЕС
Делото срещу наемателя на предприятието за марихуана край пазарджишкото село Мало Конаре влиза в съда. Девет месеца след като оранжерията с над 5 декара площ с марихуана беше разкрита, наемателят Даниел Борисов ще даде показания пред съдия. На 23-ти август, миналата година, там бяха открити 5800 стръка марихуана и още над 152 килограма суха преработена листна маса. Самата оранжерия беше оборудвана с висока технология за отглеждане и преработка на дрогата, с камери за наблюдение, с вентилационна и поливна система, както и помещения за заготовка.

Срещу собственика на производството са повдигнати две обвинения - за отглеждането на растения с високорисково наркотично вещество и за преработката им в стока. В хода на съдебното дело ще стане ясно дали Даниел Борисов е имал съучастници в сянка, тъй като направата на такова предприятие и организирането на пласмента не е по силите на сам човек, твърдят разследващите.

Даниел Борисов е криминално проявен и от разбиването на наркопредприятието е с постоянна мярка задържане под стража. Наказанието за преработката на марихуана при опасен рецидив е от 5 до 15 години, затвор и глоба до 100 000 лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!