Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абитуриенти от ОМГ и ЕГ "Иван Вазов" помагат на "пеперудените деца"

| обновено на 13.05.14 в 15:58
Снимка: Радио Пловдив

Пловдивските абитуриенти ще отидат на изпращането си в Руската и Математическата гимназия по тениски. На тях ще пише „Панаир на добрината”, като суетата е задраскана.  

Запалват съучениците си те: Иван  и Диляна, Петя и Велина, и така до 440 млади хора, които на 15 май в 11 часа в двора на гимназиите ще са по тениски, вместо рокли  и костюми.

 Всички средства от тоалетите за последния ден в училище  се даряват на „пеперудените деца”.  

Инициативата тръгва от София, но в страната вече са включени 11 гимназии. 

С абитуриентите от Пловдив - среща в  репортажа на  Живка Танчева.


БНР подкасти:

Още от категорията
Любомир Дацов

Наблюдава се овладяване на митническата структура

По-ефективна приходна администрация е целта на сливането на НАП и Агенция „Митници“. От финансовото министерство, което анонсира идеята, посочват, че подобни структури има в други 9 страни от Европейския съюз.  Според финансовия експерт Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите, въпросът е много комплексен.  "Това не е нова идея в..

публикувано на 20.02.24 в 16:15

Въглищата си отиват безвъзвратно!

„ Трябва да разграничим ситуацията с фермерите от тази в енергетиката и по-конкретно във въгледобива. На земеделието тепърва му предстои развитие, докато въглищата си отиват! “ – заяви в интервю за Радио Пловдив енергийният експерт Славчо Нейков . „ България все по-малко разчита на дружествата, които са свързани с въглищата, както да..

публикувано на 20.02.24 в 16:11

Стара Загора отново ще е домакин на БАТА АГРО от 13 до 17 май

163 фирми вече са заявили участие върху повече от 33 хиляди кв.м. изложбена площ. Шестнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май 2024 година на летище "Стара Загора". То се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника и традиционно ще представи най-новото от техниката и..

публикувано на 20.02.24 в 13:35

Ники прави мартенички с кауза

11-годишно момче от Пловдив в инвалидна количка прави мартенички, защото има нужда от средства за рехабилитация. Изделията изработва заедно с баба си. Те могат да бъдат закупени чрез поръчка от фейсбук страницата „Да помогнем на Никола Димитров да проходи“ .  На страницата е посочена и дарителска банкова сметка (Дарителската сметка ще..

публикувано на 20.02.24 в 10:33

Пловдивчани отрупаха с цветя и венци паметника на Левски

С панихида, отслужена  от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров, каквато е традицията от години на 19 февруари в храм „Св.Св. Петър и Павел“ тази сутрин бе почетена 151-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата  Васил Левски. Организатори на панихидата са Петко Георгиев – родственик на Апостола и общинският комитет „Васил..

обновено на 19.02.24 в 19:52