Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Запалиха кола в къща срещу пожарната

Снимка: Радио Пловдив

Лек автомобил „Опел кадет” изгоря напълно рано тази сутрин в центъра на Пловдив точно срещу пожарната. Няма пострадали хора от семейството на собстеника на колата Н.С.

Сигналът е подаден  около 5 часа, а пожарът е станал на ул. „Божидар Здравков” № 5. Причините за запалването на колата се разследват. Предполагат се меджусъседски спорове. Колата е била залята със запалителна течност, след което запалена. Собствениците на  къщата са чули силен взрив, след което е лумнал и огъня. 

Екипът на пожарната е пристигнал сравнително навреме, за да предотврати разрастване на пожара в съседните две сгради.


Още от категорията

Закон слага рамки на надценките при търговията с аграрни стоки

Да спечелим доворието на потребителите е една от най-важните задачи пред сектора. А то се печели с изключитело честно отношение към продуктите, които стигат до трапезата на тези потребители. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев при откриването на Националния събор за опазване на местните български селскостопански породи..

обновено на 23.09.23 в 16:30

Христо Стоичков откри "Градината на света" в Пазарджик

В Пазарджик с официална церемония бе открита "Градината на света“, в която са включени растителни видове от целия свят. На събитието присъстваха известни спортисти, политици, посланици и дипломати, лично ангажирани с проекта и осигуряването на характерните за страните им растения.  Сред популярните лица, които също имат свое кътче в градината, бе и..

обновено на 23.09.23 в 16:30

Пловдив е домакин на национална киноложка изложба

Пловдив е домакин на национална киноложка изложба. Тя започва днес и ще продължи и утре с участието на над 300 кучета от 9 държави.  Изложбата е под надслов „Етно с куче под тепетата“ и ще проведе в зала "Колодрума".  В програмата са включени една национална и четири специализирани изложби с участието на близо 70 различни породи кучета...

обновено на 23.09.23 в 15:03

Нови огледи на мястото на разбилия се хеликоптер

Три са версиите, по които се работи за инцидента с падналия хеликоптер край Гърмен, при който загина пилотът. Това обяви пред бТВ Христо Христов, директор на „Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт“.  По думите му, най-вероятната причина може да е временна загуба на ориентировката заради..

публикувано на 23.09.23 в 10:28

18-ти събор за опазване на местните породи в Калофер

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще открие осемнайстия Национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни  в местността „Паниците“ над Калофер.  Събитието е под наслов “Да запазим заедно българското” и се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните. Началото е в 11 часа и по традиция..

обновено на 23.09.23 в 08:59