Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ромска къща изгоря на метри от газстанция в кв. "Хр. Смирненски"

| обновено на 14.05.14 в 13:58

Имот, разположен в непосредствена близост до газстанция, се запали в пловдивския район „Западен”. 

Огънят е избухнал в къща на ул. „Маестро Атанасов” № 10. Няма пострадали, а пожарът е бързо потушен преди да се разрастне и да обхване намиращата се буквално на 10-15 метра от него газстанция. Инцидентът, станал към 11.30 ч.  е предизвикан от  пламнала газова бутилка, докато жена от семейството е готвела обяд.  

Пламъците за секунди са обхванали цялото помещение, но за късмет самата бутилка не се е взривила.  В противен случай със сигурност е щяло да има пострадали, а най-голямата опасност е застрашавала разположената на метри пред къщата открита газстанция, споделиха пожарникарите. 

Имотът, който поначало е с вид на порутена барака,  е напълно унищожен. Той е общински и се обитава от 7-8 членна ромска фамилия, сред които има три малки деца.  Стопаните твърдят, че от над 20 години живеят  там и регулярно плащат наем на "Жилфонд".  

Съкрушената фамилия отправи зов за помощ към общинските власти, тъй като заради нещастието в момента са без никаква покъщнина и подслон. 

Съседите шумно негодуваха, питайки кой е разрешил толкова опасен обект - газстанцията - да се изгради в тясната площ между десетките разположени на метри от него жилищни сгради.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив прави "трезор за идеи" за новите сгради на 3 училища

Община Пловдив прави „ трезор за умове “ за идейни концепции как да изглеждат новите сгради на 3 големи училища – Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“, ОУ „Княз Александър І“ и СУ „Св. Патрирах Евтимий“. На специално създаден сайт са качени информация, конкурсна документация и история на 3-те знакови за Пловдив училища, обясни..

публикувано на 09.05.24 в 11:34

Пловдив кандидатства с 8 проекта за 80 млн. лв. европейско финансиране

Община Пловдив кандидатства с 8 проекта на обща стойност над 80 милиона лева за новия програмен период по програма "Развитие на регионите". Това обяви на пресконференция кметът Костадин Димитров, като уточни, че сумата надхвърля заложените средства за града, които са 58 милиона лева. Още в самото начало за други, доста по-малки общини бяха..

публикувано на 09.05.24 в 11:24

Има 42 идеи как да се преобрази сградата на БНБ в Пловдив

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старата сграда на БНБ на Малката главна улица. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на зданието, което е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. 19 от..

публикувано на 09.05.24 в 11:03

Пловдив отбелязва Деня на Европа с концерт на стълбите на Каменица

Всяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" организира един от най-очакваните концерти в града - специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Тазгодишната празнична програма е с участието на изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян..

обновено на 09.05.24 в 10:04

4967 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на ДЗИ

Държавните зрелостни изпити ще се проведат в 74 училища, тази година 284 ученици са подали документи за ДЗИ по желание. Служебните бележки за допускане на зрелостниците ще се раздават до 16 май, съобщи началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова. Тя допълни, че днес ще бъдат взети изпитните материали от МОН и ще се раздават на директорите на училищата...

публикувано на 09.05.24 в 09:58