Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пловдивски абитуриенти по тениски, вместо с рокли и костюми

| обновено на 15.05.14 в 13:46

Пловдивските абитуриенти ще отидат на изпращането си в ЕГ ”Иван Вазов” и  в Математическата гимзазия по тениски. На тях ще пише „Панаир на добрината”, като суетата е задраскана. 

440 са младите хора, които днес в 11 часа в двора на гимназиите ще са със спортни облекла, вместо официални рокли  и костюми. Всички средства от тоалетите за последния ден в училище  се даряват на „пеперудените деца”.  

Инициативата тръгва от София, но в страната вече са включени 11 гимназии. Средствата над 4 400 лева вече са предадени на фондация, подкрепяща пациентите с този вид рядко заболяване.

В цялата страна 10 са „пеперудените деца”. Здравната каса не поема нито стотинка от скъпоструващото им лечение. На месец то е около 2000 лева.


БНР подкасти:

Още от категорията

27 мил. лв са санкциите за Пловдив от мандата на Тотев

Близо 1 милион 315 хиляди лева е платила община Пловдив по съдебните дела за недостроената зоологическа градина в Пловдив. Отделно от пловдивската хазна са платени над 900 хиляди лева санкции, наложени от управляващия орган по транспортния проект на града. А заради превишения капацитет на сметището в Цалапица и ненавременно обжалване от екипа..

публикувано на 06.02.23 в 16:33

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава  оставка като член на ГЕРБ . Това обяви той на извънредна пресконференция. "Нямам право да си подам оставката като кмет, защото съм избран от пловдивчани и имаме да изпълняваме проекти за 500 милиона лева", заяви още Здравко Димитров. Кметът няма да иска оставката на заместника си Пламен..

обновено на 06.02.23 в 14:37

Разкриха полицай в участие в измамна схема

Уличиха пловдивски полицай в участие в измамна схема в размер на 90 000 лв. За случая съобщиха от прокуратурата в Пловдив.  Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застрахователя. Случката се разиграла преди година на пътя между село Поповица и..

публикувано на 06.02.23 в 14:07

В болница, без опасност за живота, е скиорът, пострадал в Пампорово

Няма опасност за живота на 16-годишното момче от Пловдив, което пострада по време на ски в  Пампорово. То е в  задоволително състояние и контактно, съобщиха лекарите.  Тийнейджърът бе транспортиран от смолянската Спешна помощ в пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Направени са му редица изследвания и е настанен в клиниката по..

публикувано на 06.02.23 в 13:32