Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пловдивски абитуриенти по тениски, вместо с рокли и костюми

| обновено на 15.05.14 в 13:46

Пловдивските абитуриенти ще отидат на изпращането си в ЕГ ”Иван Вазов” и  в Математическата гимзазия по тениски. На тях ще пише „Панаир на добрината”, като суетата е задраскана. 

440 са младите хора, които днес в 11 часа в двора на гимназиите ще са със спортни облекла, вместо официални рокли  и костюми. Всички средства от тоалетите за последния ден в училище  се даряват на „пеперудените деца”.  

Инициативата тръгва от София, но в страната вече са включени 11 гимназии. Средствата над 4 400 лева вече са предадени на фондация, подкрепяща пациентите с този вид рядко заболяване.

В цялата страна 10 са „пеперудените деца”. Здравната каса не поема нито стотинка от скъпоструващото им лечение. На месец то е около 2000 лева.


БНР подкасти:

Още от категорията

Магистрала "Тракия" остава затворена

Блокадата на магистрала "Тракия" остава. Това решиха протестиращите миньори от "Марица-изток" въпреки гласуваното от Народното събрание споразумение.  Основното им искане вече е оттегляне на Териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението. Бисер Бинев от синдикат "Подкрепа" в мините призова и колегите им от..

публикувано на 04.10.23 в 17:13

Без обяснение Wizz Аir спря полетите от Пловдив до Меминген

Авиокомпанията Wizz Аir прекрати полетите до германското летище „Меминген“. Тя е уведомила ръководството на аеропорта преди няколко дни без да деде обяснение обяснение за решението си, съобщи изпълнителният директор Дойчин Ангелов. Той допусна, че това е част от масовия проблем на авиокомпаниите имат проблем с дефекти по двигателите на..

публикувано на 04.10.23 в 17:08

Ремонтът на Брезовско няма да спре, Общината плаща на археолозите

120 000 лева дължи Община Пловдив на Археологически музей-Пловдив за работа на архоелозите през август и септември по четири обекта в града – улица „Брезовско шосе“, Голямата могила в район „Южен“, Източна порта и Небет тепе.  На нарочна среща днес е договорено, че администрацията до седмица ще изплати 50 хиляди лева на културната..

публикувано на 04.10.23 в 14:12

Мощна компания създава стратегически център за развитие в Пловдив

Разкриване на специалност „Авиационен техник“ към Професионалната гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“, създаването на нов център за обучение и развитието на завода в Пловдив до център за европейските операции на компанията бяха водещите теми, които обсъдиха на среща генералният мениджър на производствената компания от сектор..

публикувано на 04.10.23 в 14:01

Ротарианци дариха медицински легла на АГО на МБАЛ - Пазарджик

Две медицински електрически легла получи като дарение Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик.  Дарителите са  ротарианци от Пазарджик и Германия.  Общата  стойност на  леглата е 6368 лв.  „Правим това дарение за жените, които раждат в Родилното отделение на областната болница. Искаме те да се чувстват удобно,  когато  раждат и да..

публикувано на 04.10.23 в 10:57