Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пропадналият мост на Луда Яна ще бъде ремонтиран до четири месеца

Снимка: Радио Пловдив

Ремонтът на моста над река Луда Яна на пътя Пазарджик - Пловдив ще стартира до месец - каза в Пазарджик изпълнителният директор на Агенцията за пътна инфраструктура Стефан Чайков. 

В момента разрушеното от дъждовете съоръжение затруднява трафика и затварянето на едната лента в опасния участък води до образуването на километрични опашки от автомобили. Според Стефан Чайков ремонтните работи ще продължат три месеца:


Тъй като обектът е авариен пристъпили сме към възможно най-бързия вариант за възлагане на поръчката. За щастие има и предварителен проект, който трябва да се съобрази с евро кодовете, което ще стане за не повече от 15 – 20 дни. 

Очакванията са, че за около 3 месеца проблемът с моста на река Луда Яна може да се реши. Очакваната стойност е около 2 милиона лева, които ще се търсят от Комисията за бедствия и аварии.


Още от категорията

27 мил. лв са санкциите за Пловдив от мандата на Тотев

Близо 1 милион 315 хиляди лева е платила община Пловдив по съдебните дела за недостроената зоологическа градина в Пловдив. Отделно от пловдивската хазна са платени над 900 хиляди лева санкции, наложени от управляващия орган по транспортния проект на града. А заради превишения капацитет на сметището в Цалапица и ненавременно обжалване от екипа..

публикувано на 06.02.23 в 16:33

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава  оставка като член на ГЕРБ . Това обяви той на извънредна пресконференция. "Нямам право да си подам оставката като кмет, защото съм избран от пловдивчани и имаме да изпълняваме проекти за 500 милиона лева", заяви още Здравко Димитров. Кметът няма да иска оставката на заместника си Пламен..

обновено на 06.02.23 в 14:37

Разкриха полицай в участие в измамна схема

Уличиха пловдивски полицай в участие в измамна схема в размер на 90 000 лв. За случая съобщиха от прокуратурата в Пловдив.  Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застрахователя. Случката се разиграла преди година на пътя между село Поповица и..

публикувано на 06.02.23 в 14:07

В болница, без опасност за живота, е скиорът, пострадал в Пампорово

Няма опасност за живота на 16-годишното момче от Пловдив, което пострада по време на ски в  Пампорово. То е в  задоволително състояние и контактно, съобщиха лекарите.  Тийнейджърът бе транспортиран от смолянската Спешна помощ в пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Направени са му редица изследвания и е настанен в клиниката по..

публикувано на 06.02.23 в 13:32