Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Догодина строим 72 километра магистрали

През следващата година е планирано строителството на нови 72 км магистрални пътища обяви в Пазарджик министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. 

Това са лот 3 на автомагистрала „Струма” и пътят София – Калотина. Министър Терзиева съобщи, че до края на годината ще стартира строителството и на язовир „Луда Яна” край Панагюрище.

Д. Терзиева: За него инвестицията е около 52 милиона лева. Тя е осигурена със заем от Световната банка и средства от държавния бюджет. Язовирът ще осигурява нормално водоснабдяване на около 45 хиляди души от Панагюрище и някои села от общината. Готов е идейният проект и в момента се провежда тръжна процедура за избор на изпълнители според правилата на Световната банка. Намеренията са до края на годината да стартира строителството на язовира и на пречиствателната станция към него.

Срокът на споразумението за държавен инвестиционен заем със Световната банка е удължен с още 3 години. Средствата от този заем трябва да бъдат насочени към строителството и рехабилитацията на язовирите „Пловдивци”, „Студена” и „Христо Смирненски”. 


Още от категорията

27 мил. лв са санкциите за Пловдив от мандата на Тотев

Близо 1 милион 315 хиляди лева е платила община Пловдив по съдебните дела за недостроената зоологическа градина в Пловдив. Отделно от пловдивската хазна са платени над 900 хиляди лева санкции, наложени от управляващия орган по транспортния проект на града. А заради превишения капацитет на сметището в Цалапица и ненавременно обжалване от екипа..

публикувано на 06.02.23 в 16:33

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но остава кмет на Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитровподава  оставка като член на ГЕРБ . Това обяви той на извънредна пресконференция. "Нямам право да си подам оставката като кмет, защото съм избран от пловдивчани и имаме да изпълняваме проекти за 500 милиона лева", заяви още Здравко Димитров. Кметът няма да иска оставката на заместника си Пламен..

обновено на 06.02.23 в 14:37

Разкриха полицай в участие в измамна схема

Уличиха пловдивски полицай в участие в измамна схема в размер на 90 000 лв. За случая съобщиха от прокуратурата в Пловдив.  Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застрахователя. Случката се разиграла преди година на пътя между село Поповица и..

публикувано на 06.02.23 в 14:07

В болница, без опасност за живота, е скиорът, пострадал в Пампорово

Няма опасност за живота на 16-годишното момче от Пловдив, което пострада по време на ски в  Пампорово. То е в  задоволително състояние и контактно, съобщиха лекарите.  Тийнейджърът бе транспортиран от смолянската Спешна помощ в пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Направени са му редица изследвания и е настанен в клиниката по..

публикувано на 06.02.23 в 13:32