Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

След 15 години арестуваха убийците на митничаря Георги Дребчев

Двама мъже бяха арестувани в Пловдив за убийството на митничаря Георги Дребчев, извършено през 1999 г. В ареста са 47-годишният Божидар Атанасов, уличен като извършител на убийството и  67-годишният Иван Шиеков, като негов помагач – съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Според събраните доказателства на 13 юни 1999 г. в Пловдив двамата умишлено са убили Георги Дребчев, който по онова време работи като шофьор на шефа на пловдивската митница Димитър Толев. Дребчев бе ликвидиран с куршум от упор пред дома си.

По случая е задържан и мъж от Съединение, като се установява съпричастност към извършеното убийство. По досъдебното производство наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо двамата обвиняеми, което на 19 май т.г. е било уважено от съда.

В ъндърграунда за убийството на Дребчев се говори, че е станало след като той разпратил папки из различни редакции с информация за корупционни схеми в митницата.


Още от категорията

Разкриха група фалшификатори на документи с мрежа от Пловдив до Германия

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима души за разпространение на фалшиви документи. Групата е действала от началото на годината, на територията на  Пловдив и други градове в страната, както и в страни от ЕС и по-конретно в Германия. Изработвани са фалшиви лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти. До момента е..

публикувано на 02.12.22 в 16:02

От 5 декември затварят част от бул. "Александър Стамболийски"

Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. „Александър Стамболийски“.  От понеделник, 5 декември, около обяд се предвижда да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“,..

публикувано на 02.12.22 в 15:37

Протест настоя Ангел Стоев да спре новия ОУП на Пловдив

Над 150 пловдивчани протестираха пред Областната администрация срещу приетия от Пловдивския ОбС нов  Общ устройствен план на Пловдив, който дава възможност за строителство върху 30% от терен с обща площ 81 дка в парк „Отдих и култура“. С плакати „Да спасим зеленото сърце на Пловдив“, „Г-н областен управител, спасете една 70-годишна..

обновено на 02.12.22 в 14:14

Нова техника получи ОП "Чистота" в Пловдив

Първите 8 нови машини за почистването на улиците в Пловдив бяха показани в базата на общинското предприятие „Чистота“. Директорът на предприятието Димитър Георгиев обясни, че са закупени контейнеровози, мотосметачни машини, миячна машина, два 16-кубикови сметовози, а до края на месеца чакат още един 7-кубиков сметовоз, който да чисти..

обновено на 02.12.22 в 14:14

Чертаят модерна визия за Зоопарка, предстои ли рестарт?

Заместнки- кметът Пламен Райчев  обсъди идеите за рестарт на строителството на  Зоопарка в Пловдив с екипа проектанти, натоварени със задачата. Според новия проект зоологическата градина ще е обрудвана с най- модерни тахнолии за отглеждане на животните. Вратите на клетките ще се отварят дистанционно за хранене, а датчици в оградните панели на..

публикувано на 02.12.22 в 13:07