Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дръпнаха шалтера на стадион "Локомотив" и в подлеза на Централна гара

От близо три часа подлезът на Централна гара в частта си, дадена на концесия на футболен клуб „Локомотив” е тъмна. Въпреки липсата на ток, магазините в северната част на съоръжението са отворени. Продавачи и собственици на търговски обекти недоумяват защо нямат ток, след като наемите за помещенията са платени на концесионера ФК „Локомотив”.

Освен в подлеза,  заради неплатени сметки е спрян  и тока на стадион „Локомотив” . Това съобщи Петър Константинов  от  електроразпределителното дружество  и уточни, че  са просрочени две фактури – едната е  за административната част,  а другата е за осветление. 

Според него от ръководството на ПФК „Локомотив” са поели ангажимент да изплатят по най-бързия начин сметката за осветление, но на този етап няма информация дали това обещание ще бъде изпълнено скоро, за да имат отново ток  магазините в пешеходното съоръжение  под Централна гара.

Междувременно стана ясно, че  вече са затворени и празни  всички търговски обекти в останалата част на  жп подлеза,  дадени под наем от концесионера  на съоръжението фирма „Рента груп”, това съобщи  Петър Гаджев, председател на организацията  на търговците към КТ „Подкрепа”. 

Според него след съдебно решение по спора за концесията на подлеза, Национална компания „Железопътна инфраструктура”  отново е  влязла във владение на съоръжението, на което предстои ремонт. Така само за няколко дни  почти 50 фирми затвориха магазините си и търговците вече са на улицата, припомни опасенията на наемателите Петър Гаджев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Стотици ученици и учители се включиха в шествието за 24 май в Пловдив

С голямо празнично шествие на ученици и учители от всички училища в Пловдив беше отбелязан 24 май.  Шествието тръгна от площад „11 май“ пред Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, премина през Главната улица и завърши на площад „Централен“. То беше предвождано от мажоретен състав при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а пред стълбите на..

обновено на 24.05.24 в 13:26

Стотици пазарджиклии аплодираха празничното шествие за 24 май

Шествието на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската  азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, изпълни улиците на Пазарджик. То премина по булевард "България" – от най-старото читалище в областта – "Виделина", до паметника на св. св. Кирил и Методий.  Жителите на Пазарджик аплодираха минаващите по булеварда деца и..

публикувано на 24.05.24 в 13:24

Вицепрезидентът подкрепя протестиращите във висшите училища

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която е в Чепеларе за празника на общината, заяви, че подкрепя протестиращите във висшите училища в страната. "Подкрепям ги с цялата си душа и сърце! Не може да говорим, че сме една от най-старите цивилизации, че България е в основата на създаването на славянска цивилизация, наред с латинската и византийската, и..

публикувано на 24.05.24 в 13:19

Шествия и концерти за 24 май и в Пловдивска област

С пъстри шествия, концерти и инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ жителите на община „Родопи“ ще отбележат 24 май.  Празничната програма започва в 9:00 часа в училищата в Белащица и Браниполе, където преподаватели, ученици и жители на двете села ще преминат в шествие, за да се съберат на единствената улица, която е обща за двете..

публикувано на 24.05.24 в 08:48

Пловдив празнува 24 май с шествие и много концерти

С награждаване на заслужили учители и творци, шествие и концерти Пловдив ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В 9 часа в Актовата зала на Хуманитарната гимназия започва церемонията по удостояването с почетна значка на Пловдив на заслужили учители, директори..

публикувано на 24.05.24 в 08:17