Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 300 000 лева са дълговете на Локото


Привърженици на Локомотив Пловдив и легендата на отбора Христо Бонев дадоха пресконференция, на която хвърлиха разкрития около управлението на Константин Динев, който възнамерява да продължи да управлява клуба.

От страна на привържениците присъстваха Велин Терзиев – Нежния,Димитьр Колев, Димитър Ботушаров, Георги Дамянов и Христо Бонев – Зума.

 Феновете отчетоха и всичко, свършено от досегашното ръководство - подобренията по трибуните на стадиона, както и обновяването на базата - административна и спортно-техническа.

Към момента задълженията на ФК Локомотив възлизат на 5 300 000 лева. Основната част от тях според представителите на привържениците са натрупани по времето, когато начело на клуба е бил именно Динев.

Наяве бяха изкарани сумите, които Локо дължи към различни институции, футболисти и треньори. За справка: 11 състезатели от последния отбор имат финансови претенции към клуба за неизплатени заплати за последните няколко месеца, в това число Тижани Белаид, Мендес, Намуши. Старши треньорът Сашо Станков е изпратил факс, с който твърди, че има да получава 31 500 лева.
Задълженията към НАП са за почти 2 милиона лева, към бившия собственик  Марешки сумата надвишава 2,8 милиона лева, към полиция, пожарна и Бърза помощ - 20 000 лева, към различни хотели - 21 000 лева, към ВиК - 11 000 лева, към EVN - 4800 лева, за подлеза на Централна гара - близо 100 000 лева.

На практика се оказва, че Константин Динев не е плащал нищо. Само натрупани по-големи негативи за отбора.  Това е положението в клуба.
Феновете постсвиха ултиматум кьм Динев до 3 дни да предаде акциите!
Ако акциите станат наши, виждаме нещата така: ще изберем ръководство, на което хората ще имат доверие, некомпрометирано и необременено. Ще свием рязко разходите за заплати, като ще се стремим да се дават пари под формата на бонуси за победи, както бе при Марешки. 
Сега е моментът да докажем, че сме истински фенове и всеки да поеме своята отговорност. Голяма част от бюджета може да бъде осигурена от продажбата на билети, все пак през новия сезон ще имаме доста домакински мачове. Освен това има и няколко фирми, които също изразиха готовност да помагат, но само ако Динев няма нищо общо с отбора. Ще има приходи и от ТВ права. Смятаме, че поне до Нова година няма да имаме проблеми с финансирането.

Ще поканим специалист, който да води отбора, като ще се залага на по-млади футболисти, които ще получават по-ниски възнаграждения.
Ако Динев откаже да ни предаде акциите и си мисли, че ще направи отбор, няма да стане. Няма да допуснем нито треньори, нито футболисти на стадиона. Тогава остава другият изход - чисто начало, но от по-долните дивизии. Ако се наложи, ще преминем и през това. Локомотив го е имало и когато не е бил в А група. Ако искахме титли и купи - щяхме да сме от Левски или ЦСКА. Искаме честен футбол и раздаване на терена,заяви Димитър Колев, шев на сдружението Бъдеще за Локомотив 













Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

По разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли, за тока нищо е ясно

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града.  Заместник  - председателят на УС на дружеството Калина Трифонова обясни, че разчетите им са във основа на съществуващите регулации и наредбата за ценообразуването, която предвижда признаване на..

обновено на 28.03.24 в 17:01

Птичи грип порази кокошки в Цалапица

Причинителят на инфлуенцата е установен в птицеферма за отглеждане на кокошки носачки, където се отглеждат над 86 000 птици, съобщават от БАБХ Около засегнатия животновъден обект са определени 3-километрова предпазна зона, в която попадат Цалапица и Стамболийски.  В 10-колиметровата  наблюдавана зона около огнището на болестта попадат..

публикувано на 28.03.24 в 16:28

Община "Марица" помогна на семейството, чиито роднини загинаха в Солинген

Общинският съвет "Марица" отпесна 6 000 лева еднократна помощ за пострадалото семейство Жилови от село Костиево, чиито син, снаха и две внучета загинаха при пожар в германския град Солинген.  Предложениета за помощта беше внесено от кмета на общината Димитър Иванов. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналото в Германия семейство, а..

обновено на 28.03.24 в 16:06

Арестуваха насилник, пребил жестоко 91-годишния си баща

Син, пребил  жестоко 91-годишния си баща и заплашил с убийство сестра си, бе арестуван по обвинение за тежка форма на домашно насилие, съобщиха от пловдивската Районна прокуратура. Потресаващият инцидент е станал на 16 март тази година в Сопот.  Седмица преди това, 50-годишният мъж отправил закана за убийство към собствената си сестра, което тя,..

публикувано на 28.03.24 в 15:44

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план...

обновено на 28.03.24 в 15:27