Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволняват директорката на Езикова гимназия "Пловдив"

9 са подадените молби на кандидати за директор на ЕГ „Пловдив”. Това съобщиха от РИО-Пловдив. Сред тях са Николай Радев, общински съветник от БСП и преподавател в ОМГ, както и досегашния временно изпълняващ длъжността директор Пенка Стайкова. Тя кандидатства заедно с помощник - директорите от Английската гимназия, които също са подали документи. 

Паралелно трябва да стане ясно и наказанието, което ще бъде наложено на Стайкова за допуснатия гаф с матурите в 12 клас, където зрелостници писаха 20 минути стар тест на изпита по български език на 21 май. Наказанието, което може ще бъде наложено на директора е само едно и това е уволнение, коментира Антоанета Пакова, началник на РИО-Пловдив. 

Тя обаче не уточни кога ще приключи проверката на дисциплинарната комисия за случая в Английската гимназия. Това може да стане и преди конкурса, който е насрочен за 8 юли.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Асеновград представи проекти за финансиране на спортни обекти

Асеновград представи първите обекти в областта на спорта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Първият обект е изграждането на многофункционална спортна зала за бойни спортове и борба. Прогнозната стойност на тази инвестиция е 1,6 млн. лв. Други 300 хил. лв са необходими за ремонта на общинските тенис..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52

Министър Цоков ще присъства на дипломирането на педагозите от ПУ

Абсолвентите - бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" ще получат дипломите си на тържествена церемония днес. На промоцията в Пловдив ще присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

публикувано на 19.04.24 в 06:49

Средните училища представят на форум специалностите си

Професионални гимназии, средни училища и училища по изкуства и спорт ще презентират изучаваните при тях специалности на двудневен форум , организиран от екипа по кариерно ориентиране към Център за подкрепа за личностно развитие в Общинския детски комплекс. Изложението „Дни на професиите“ ще се проведе днес и утре в сградата на центъра на бул. „6..

публикувано на 19.04.24 в 06:20