Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Квартал Капана си има ново лого от днес

Снимка: Радио Пловдив

Над 200 предложения от 8 страни се състезаваха в създаването на новата визуална идентичност на Капана в Пловдив. Международното жури опредили 20 специално селектирани творби, които са подредени на изложбата „Капана Лого” до Община Пловдив. Победител за официален символ или логознак на пловдивския квартал е графичният дизайнер Васил Илиев от София. 

Той печели възможност да разработи нова идентчиност на един от най-старите занаятчийски квартали в България, който започна трансформация в първи квартал на творческите индустии у нас. Победителят отнесе и наградата от 5 000 лева, осигурена от голяма компания за спиртни напитки.

Кметът Иван Тотев обясни, че за Община Пловдив е особено важно да се постави конкурсното начало в знаковите пловдивски места, които ще имат нов облик. За квартал Капана се говори много в послените няколко месеца, вече има туристически поток към него от страната и чужбина, каза още кметът. Той обясни, че рискът е бил успешен и Капана се превръща в една от търговските марки на града, стана бранд и вече има свое лого.

Организаторите на международния фестивал за дизайн и визуална култура One design week обясниха, че идеята „Заедно” на Фондация Пловдив 2019 е напълно реализиран с проекта за ново лого на Капана.

Припомням, че общината влага 400 000 лева за всички прояви свързани с обновяването на този район-фестивали, ремонт на инфраструктура и творчески работилници.Още от категорията

Жилищна кооперация гори в Чепеларе, 14 души са евакуирани

Четириетажна жилищна кооперация гори в Чепеларе, съобщи за Радио Пловдив комисар Симеон Цървуланов, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян.  Сигналът е подаден около 5:30 часа тази сутрин, а живеещите в блока са евакуирани. Няма пострадали.  Огънят е тръгнал от покрива и бързо е обхванал сградата, като..

публикувано на 26.03.23 в 09:57

Отчитат голям интерес към евтините полети Пловдив - Истанбул

Голям интерес се наблюдава към полетите от новата редовна авиолиния от летище Сабиха Гьокчен в Истанбул до летище Пловдив. От летище Пловдив уточняват, че всяка седмица се изпълняват два редовни пътнически полета, като цената на билета започва от 49 евро в едната посока.  Новата въздушна връзка създава огромни възможности за жителите на региона, а и..

публикувано на 26.03.23 в 09:29

Индексът на тържищните цени пада втора поредна седмица

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, тази седмица пада с 1,30 на сто до 2,435 пункта.  От началото на годината равнището на индекса се е повишило с 5,14 на сто (от 2,316 пункта), но сега регистрираме втора поредна седмица на спад. Базовото ниво на ИТЦ - 1,000 пункта, е от 2005 г...

публикувано на 26.03.23 в 08:56

Пожар пламна в ресторант в Асеновград

Пожар е избухнал снощи в кухнята на ресторант в Асеновград, който е долепен до сградата на голям хотел.  Сигналът за инцидента на бул. България №77 в кв. Запад е подаден около 18.30 ч.  На място са изпратени 5 пожарни автомобила от Асеновград и Пловдив, които ликвидирали огъня.  Спасена е сградата на хотела. При инцидента няма пострадали,..

публикувано на 26.03.23 в 07:55

Обучение в чужбина представят на "Световно образование" в Пловдив

Най-актуалните оферти за обучение в чужбина ще бъдат представени по време на изложението „Световно образование“, което ще се проведе днес в Пловдив, а посетителите ще имат право на 5% отстъпка от избрани предложения.  Мястото е хотел срещу църквата „Света Петка“ на бул. Княгиня Мария Луиза. Времето на форума е от 10 до 17 часа. Пролетното издание..

публикувано на 26.03.23 в 07:49