Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпада специалният режим при излежаване на доживотната присъда на Лазар Колев?

На свое заседание Пазарджишкият окръжен съд комулира доживотната присъда на Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски и негова предишна присъда за грабеж от 2006 г., по която е осъден на четири години и половина затвор. Лазар Колев влезе в залата на съда с вериги на краката. 

В не добро психическо състояние и затруднен от веригите на краката си, Лазар Колев беше докаран в съдебната зала, като преди това отказа коментар за медиите. 

Пред съдия Ивета Парпулова той заяви, че не иска присъдите му да се комулират, тъй като по делото за сестрите Белнейски е осъден несправедливо. Припомнямe, че доживотната му присъда при специален режим бе потвърдена от Върховния касационен съд през май тази година. 

Предложението за комулация е на окръжния прокурор на Пазарджик. С това решение се цели изпълнението на общата присъда да се счита от 2006-та година, което дава възможност за отпадане на специалния режим при изтърпяването на доживотвата присъда на Лазар Колев. 

Според адвоката му Божидар Терзийски днешното съдебно решение е безмислено.

Към момента не е ясно дали Лазар Колев ще обжалва днешното съдебно решение. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Червен код за опасност от пожари

В 7 области на Северна България и 9 на Южна е обявен червен код за опасност от пожари. Предупреждението е заради продължаващото горещо и сухо време и обхваща и областите Пловдив и Пазарджик.  Червеният код показва, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари, които са трудни за овладяване.  В Пловдивско вчера пожарникари гасиха..

публикувано на 08.07.24 в 08:26

Започва подаване на заявления за кандидатстване след 7 клас

Подаването на заявления за кандидатстване на учениците след 7 клас започва от днес и продължава до 10 юли включително То се извършва онлайн чрез информационната система за изпити и прием, в която са обявени оценките от националните външни оценявания.  В Пловдив и областта над 5690 седмокласници ще участват за място в гимназия или средно училище,..

публикувано на 08.07.24 в 08:24

Гледат делото срещу близнаците Динкови

30-на души от Цалапица – близки, роднини и приятели на семейството на 24-годишния Димитър Малинов се събраха днес пред Съдебната палата, където ще се гледа делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и лично укривателство при убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 21 юли миналата..

публикувано на 08.07.24 в 07:52

Изложба отбелязва 105 години от рождението на Николай Хайтов

Община „Родопи“ ще отбележи 105 години от рождението на писателя Николай  Хайтов. Домакин на първото от поредицата събития в общината е Народно читалище „Светлина-1900“ в село Цалапица.  Там ще бъде подредена изложба с плакати на филми по сценарии на Хайтов и пиеси по сборника „Диви разкази“. Ще бъде показан и филмът  „Хорото вътре в мен“...

публикувано на 08.07.24 в 07:47

Над 120 дка земеделски площи изгоряха край Карлово

Трите големи пожара в Пловдивско вече са овладени. В  Карлово са изгорели 100 декара с овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и  9 декара овощна градина. Пожарникарите успяха да спасят 430 декара други насаждения. Вероятно искра при работа на селскостопанска машина е станала причина за пожара.  Три пожара в Карловско вдигнаха на крак..

публикувано на 07.07.24 в 22:16